Vés al contingut

(Arquebisbat de Tarragona) El proper dia 21 de setembre s’iniciaran de nou les classes a l’Institut Superior de Ciències Religioses «Sant Fructuós» (INSAF). Aquesta institució acadèmica de la nostra església diocesana té tres objectius fonamentals: ser un instrument de formació pels fidels, una plataforma d’investigació i promoure el diàleg ciència i fe entre l’Església i la societat.

L’INSAF ofereix els estudis teològics superiors en Ciències Religioses (Batxillerat i Llicenciatura). També s’imparteixen cursos de formació permanent al professorat que són reconeguts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya així com cursos destinats a la formació d’adults i cursos bíblics d’estiu coorganitzats amb l’Associació Bíblica de Catalunya. Igualment, s’imparteixen els cursos de la DECA «Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica» que és el títol que atorga la Conferencia Episcopal Española als docents i que els capacita per impartir l’assignatura de Religió i Moral Catòlica en les escoles o instituts. També té com a missió facilitar una formació de rigor en coordinació amb els diferents organismes eclesials que contribueixi a l’enriquiment i preparació dels fidels que exerceixen ministeris i responsabilitats en el camp de la pastoral.

L’INSAF celebrarà durant aquest curs el 25è aniversari de la seva erecció (maig de 1996). També aquest any que es compleixen els 1.600 anys de la mort de sant Jeroni la lliçó inaugural del curs versarà sobre "Els escenaris de la vida de sant Jeroni: de Roma a Terra Santa". Serà impartida el dia 22 d’octubre per la doctora Cristina Godoy, professora d’Arqueologia Cristiana de la Facultat Antoni Gaudí (Ateneu Universitari Sant Pacià). Durant el primer quadrimestre s’impartirà l’assignatura Sant Jeroni d’Estridó: monjo, Pare de l’Església i biblista.

A més de les matèries troncals, l’Institut vol implementar la formació de l’alumnat amb un programa d’assignatures de caràcter metodològic i d’estímul de la reflexió cristiana sobre els diferents àmbits de la pastoral i la vida. Entre elles: Introducció a l’arxivística eclesiàstica i la paleografia; Introducció a la metodologia de l’arqueologia cristiana; Història de l’art de l’Església catalana; Cristianisme i Globalització, Ciència i Fe; Moral de la vida; La bellesa de la litúrgia; Vida i Missió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.