Vés al contingut
(Abadia de Montserrat) El dissabte 10 de desembre, els homes d’entre 18 i 35 anys que tinguin ganes de descobrir més de prop quines són les grans línies de la vida monàstica, la pregària i la vida en comunitat, i com es concreten a Montserrat, podran compartir una jornada amb els monjos benedictins. L’objectiu és mostrar com es viu en aquesta comunitat, on els monjos centren el seu dia a dia en la pregària i el treball, en la lloança a Déu a la litúrgia i en la vida compartida amb els germans i el servei dels pelegrins que s’apropen a la muntanya santa.
Montserrat és ben conegut de molta gent pel Santuari, per la gran quantitat d’activitats que s’hi fan i per la llarga història i presència que la comunitat ha tingut en la vida del país. Amb tot, la vida diària dels monjos, centrada en la fraternitat i la pregària, projectada vers la recerca del Regne de Déu, moltes vegades passa desapercebuda. És per això que la comunitat vol obrir la possibilitat de conèixer directament el Monestir a homes amb inquietuds espirituals i motivats per descobrir una forma de vida que, malgrat que se n’ha sentit parlar, generalment es desconeix gairebé del tot.
El proper dissabte 10 de desembre, un monjo rebrà les persones interessades a viure aquesta jornada a les 9.30h a la porteria del Monestir. A continuació, assistiran a la missa conventual (11h) i, en acabar, un membre de la comunitat els explicarà els eixos fonamentals de la vida monàstica, com són la pregària i la comunitat. A les 13.30h, dinar al refetor monàstic –en silenci- i conversa amb el P. Abat Josep M. Soler. A les 15h, pregària de Nona, a la Sala Capitular del Monestir, i tot seguit una xerrada sobre Litúrgia, Santuari i cultura: l’especificitat de Montserrat. La nostra missió particular. La jornada finalitzarà amb l’ofici de Vespres, que comença a les 18.45h.
Aquesta activitat està previst repetir-se al llarg de l’any, en un sol dia com en aquesta primera edició o durant un cap de setmana -quan acabin les obres a l’hostatgeria del monestir-, la qual cosa permetrà també un major aprofundiment. Les places són limitades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.