(Maristes) El col·legi Maristes Girona col·labora amb Temps de Flors. Aquest 2017, en què se celebra el bicentenari de la fundació de l’Institut, han aprofitat l'ocasió per presentar un art floral reivindicatiu per fer visible la situació dels refugiats sirians.
Temps de flors, crisi dels refugiats
El projecte de l'exposició de flors es pot veure a la seu de l’antiga escola dels maristes, al cor del Barri Vell, un recinte que consta de diferents espais units pel lema “Un mar de flors”. El tema principal de l’exposició és el de la crisi dels refugiats.
Aquest drama es presenta com una ocasió per veure quina Europa estem construint, quins són els valors europeus i com es podria bastir una Unió Europea. "Som davant d’un fenomen, per desgràcia, no pas puntual i passatger, sinó permanent en el temps i extens en l’espai". Afirmen, es vol encarar aquesta situació des d’una "emocionalitat sincera i sentida, des d’una racionalitat càlida, des d’una solidaritat reflexiva, activa i concreta".
Pati del mirador de les dones
Aquesta part del recinte és un projecte compartit amb l’associació Girona Acull. Es presenta una composició artística d’elements naturals que, amb una magnífica plasticitat, expressen com el mar Mediterrani es constitueix en una tanca per a moltes persones. A la part central hi haurà també una barca amb flors, situada sobre un dibuix fet de còdols i sorres de diferents colors i textures. Cada còdol portarà el nom d’un alumne del col·legi dels Maristes per una banda i el d’un nen o nena sirians per l’altra. Al costat de la barca, un espai d’interacció permetrà fer composicions també amb còdols que convidarà el visitant a deixar la seva obra penjada a la xarxa social.
Zona inferior: el mar de flors
Tot l'espai inferior està cobert de llargues tires de plàstic de diferents blaus, simulant el mar. D'aquest gran mar en sorgiran flors realitzades pels alumnes. Flors que poden evocar diferents significats: esperança, vides perdudes o solidaritat.