Vés al contingut

(David Casals/CR) Manresa va celebrar aquest dissabte 23 de febrer una jornada interreligiosa dedicada al silenci. És el cinquè any que se celebra, i es fa al voltant de les Festes de la Llum de la ciutat.

"Són dues hores en silenci i amb poca llum, on tothom pot entrar i sortir lliurement. Vam comptar amb l'assistència de 60 persones, que és moltíssim per una activitat d'aquest tipus a Manresa", explica a CatalunyaReligió.cat Eva Torres, del Grup de Diàleg Interreligiós d'aquesta ciutat.

Torres explica que l'objectiu del silenci "no és només una qüestió de relaxació". "És dedicar una estona a parar. Vivim en una societat que constantment ens bombardeja amb símbol extern, i el silenci ens permet centrar-nos en l'aquí i l'ara", ha afegit.

En aquest temps, la jornada interreligiosa s'ha consolidat a la ciutat, a l'igual que el grup de diàleg interreligiós, que nasqué al 1995. Es tracta d'un dels grups de diàleg interreligiós amb més tradició a Catalunya.

Eva Torres indica que tot va començar va partir d'un nucli de cristians que treballaven l'ecumenisme. "Es va veure que calia anar més enllà, treballar també amb les altres religions" i es van anar incorporant altres tradicions: la fe bahá'í, diferents denominacions evangèliques, busdistes i musulmans.

Durant la jornada, de dues hores de duració, un representant de cada tradició religiosa va explicar "quin sentit té el silenci per a la seva tradició religiosa, des d'una bessant pràctica".

"Budistes i Brahma Kumaris van explicar com mediten: es concentren en un punt i no desvien el pensament i els musulmans van fer una recitació corànica com a preludi d'una estona de silenci", afegeix Torres, destacant que el silenci és una via espiritual molt present en diferents tradicions religioses.

Torres fa un bon balanç de la feina feta, ressaltant que han aconseguit que el diàleg interreligiós estigui plenament "normalitzat" i que els centres de culte de la ciutat estan sempre oberts per a tothom qui vulgui acostar-se.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.