Vés al contingut

(Càritas) Amb motiu del Dia Mundial del Treball Decent, diverses entitats d’Església s’han concentrat aquest matí a la Plaça de la Catedral per exigir no qualsevol treball, sinó un treball decent.

La concentració, que ha aplegat unes 100 persones, ha volgut ser una esmena a la totalitat al discurs oficial dels governants en matèria laboral. Afirmen que l’Església té molt a dir en el món del treball, i per aquest motiu ho han volgut fer palès per mitjà d’aquest acte simbòlic.

Observen amb preocupació com, malgrat tenir un decreixement sostingut de l’atur, hi ha moltes persones vulnerables que encara es troben immerses en la precarietat laboral. Afirmen que treballar no significa sortir de la pobresa, ja que en 2016 un 12% (382.500 persones) de les persones que treballaven a Catalunya no arribaven a final de mes. Aquesta xifra s’ha vist incrementada en 0,8% (39.000 persones més) en relació al 2015 i un 3,4% en relació al 2008.

D’altra banda, la precarietat també s’ha vist agreujada per l’augment de les persones assalariades amb contractes a temps parcial. Si durant l’any 2015 aquesta xifra se situava en 427.100 persones, observem que durant l’any 2016 es va incrementar en 23.600, arribant a situar-se en 450.700 persones. Segons el darrer informe trimestral del Banc d’Espanya (2017) les persones que treballen a temps parcial de forma involuntària han anat creixent des de l’inici de la crisi. En 10 anys (del 2006 al 2016), l’ocupació a temps parcial no desitjat ha augmentat un 30%, arribant a un 60% les persones que treballen a temps parcial malgrat que voldrien tenir una jornada laboral a temps complet.

Segons explica Càritas en aquesta Jornada Mundial pel Treball Decent "fem una crida a fer de l’aspiració al treball decent un objectiu comú, una lluita esperançada i una acció col·lectiva permanent. Convidem a tots els treballadors i treballadores, a les organitzacions empresarials, a les diferents administracions i a la societat en general, a treballar plegats per a construir una cultura del treball decent. El que està en joc no és una mera qüestió econòmica sinó la possibilitat d’una vida d’acord amb la dignitat de totes les persones i d’una convivència fraterna".

Territori
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.