(Glòria Barrete –CR/Vic) Cinc setmanes, cinquanta-tres germanes Vedruna i sis anys per endavant establerts en un document. Aquest podria ser el resum del Capítol General de les Vedruna que la congregació ha celebrat del 16 de juliol al 20 d’agost a Vic, però quedaria esbiaixada la realitat. Catalunya Religió s’ha fet present en el Capítol General la seva última jornada per copsar quines són les valoracions d’algunes germanes i constatar per on passa el futur de la congregació.
Esperem a l’església que comenci la darrera Eucaristia del Capítol, ja hi són allà algunes germanes vedruna catalanes que viuen habitualment a Vic, i a poc a poc van apareixent d’altres vedruna, amb rostre de cansament i alegria a parts iguals. Han finalitzat el petit conclave de les congregacions i ordes religiosos, un Capítol General, i ha estat dur i feixuc establir bases de futur, prendre decisions cabdals i equilibrar forces i opinions.
Totes coincideixen en el mateix, cal continuar el treball encetat per santa Joaquima de Vedruna a Vic fa ja més d’un segle, però renovant llenguatges i revisant cada sis anys el que s’ha fet i cap a on cal anar. Parlem a la sortida amb algunes germanes catalanes com l’Imma Bonada o la Laura Riudavets, i també amb germanes Vedruna de l’Uruguai, com l’Andrea Guedes, o de República Dominicana, com la Marisol Sánchez.
En el Capítol General les Vedruna han renovat el compromís i el càrrec com a Germana General de María Inés García. Tot i la dificultat de sintetitzar els sis anys propers en unes poques frases, María Inés García explica que les apostes passen per seguir treballant a les escoles, amb els joves, amb la dona, i amb els ancians, “per fer una congregació en sortida, que vagi a les perifèries”, i sobretot, una congregació i unes comunitats “de portes obertes”.