Vés al contingut
Coincidint amb el 80è aniversari de l’alliberament dels camps de concentració i d’extermini nazis, Joan Albert Vicens presenta Humans a Auschwitz, un assaig en el que reflexiona sobre l’humà i l’inhumà a partir de les veus de quatre testimonis reconeguts i imprescindibles d’un dels períodes més foscos de la nostra història.
Humans a Auschwitz

Per saber-ne més

Què va ser de l’ésser humà a Auschwitz?

A partir dels testimonis de Primo Levi, Robert Antelme i Etty Hillesum, presos en camps nazis, i de Franz Stangl, comandant de Treblinka, Humans a Auschwitz ens parla del que va donar de si l’ésser humà sotmès a la prova crucial dels camps de treball i d’extermini nazis.

Les veus dels seus protagonistes posen de manifest la pluriformitat del que és humà i inhumà en aquelles circumstàncies: la temptació de viure al preu que fos i la vergonya de sobreviure; la bondat i la maldat en totes les seves gradacions; la lluita de l’esperit i del cos per preservar la dignitat; la resistència, la degradació o el col·lapse; el desencantament religiós i la cerca de Déu.

Malgrat tot, en el lloc de la més gran desesperació també van brollar la llibertat, l’amor incondicional i l’esperança.

Descobreix un relat commovedor que reflexiona sobre l’essència de la condició humana sotmesa a la prova més dura de la història moderna.

 

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.