Vés al contingut
Autories
daniel-palau-dega-ausp
Fotografia: Arquebisbat de Barcelona.

Daniel Palau Valero ha estat nomenat degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (AUSP). El cardenal Joan Josep Omella, Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), va signar el seu nomenament el 10 de gener de 2025 per al trienni 2024-2027, que compaginarà amb la seva responsabilitat com a vicerector acadèmic de la institució acadèmica de l’Església a Catalunya.

Daniel Palau Valero (Barcelona, 1972) és prevere del bisbat de Sant Feliu de Llobregat. És llicenciat en Història, especialitat història de l’art per la Universitat de Barcelona, en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya i en Filosofia per la Universitat Ramon Llull. El doctorat el va finalitzar a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma amb un estudi sobre 'La sacramentalitat de l’Església durant el Concili Vaticà II'. Va realitzar estudis musicals de piano com a alumne lliure del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Dirigeix la Càtedra de Teologia Pastoral 'arquebisbe Josep Pont i Gol' i la revista Quaderns de Pastoral (2a època), de la col·lecció 'pastoral.doc' del Centre de Pastoral Litúrgica. 

Actualment, era el cap del Departament de Teologia Sistemàtica a la Facultat de Teologia de Catalunya. Professor d’ecumenisme i eclesiologia, Palau és rector de les parròquies de Santa Maria i de Sant Antoni Abat de Corbera de Llobregat. Membre conseller del Centre de Pastoral Litúrgica des del 2020, des de 2023 era vicedegà de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Ha escrit nombrosos articles, entre científics i de divulgació, com també col·laboracions i edicions compartides de llibres, i recensions. Entre els seus llibres destaquen Bíblia per a la mainada (Claret, 2008), La Iglesia-sacramento y los sacramentos de la Iglesia. Su relación, desde su fundamentación hasta sus consecuencias (FTC, 2014), Inteligencia pastoral. Herencia del Concilio Vaticano II (FTC-AUSP, 2018) i Raíces de la teologia pastoral. Herencia del Concilio Vaticano II (FTC-AUSP, 2022).
 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.