Salta al contenuto principale
Autories
nous novicis mercedaris
Fotografia: Bisbat de Solsona.
Galeria d'imatges

El passat 30 d’octubre, el santuari de Sant Ramon va acollir una cerimònia especial on sis joves novicis de l’Orde de la Mercè van fer la seva professió simple, comprometent-se a viure els quatre vots de pobresa, castedat, obediència i dedicació als més necessitats, segons el carisma mercedari. Els nous professos són Juvencio Ramírez, Natércio Chachuaio, Guillermo Díaz, Manuel Debrassone, Antonio Ixmatul i Pedro Valoi.

La cerimònia, presidida pel pare provincial José Juan Galve, va reunir a Sant Ramon quaranta-tres religiosos provinents de diverses comunitats de l’orde a Espanya, així com a una quarantena de convidats, incloent-hi membres d’altres congregacions religioses i amics de la família mercedària. L’esdeveniment va començar amb una processó al santuari, mentre la comunitat cantava l’himne “Quina alegria quan em van dir, anirem a la casa del Senyor”.

Després de les lectures proclamades per diverses religioses i frares, que incloïen fragments del profeta Samuel, l’Evangeli de Mateu i les cartes de Sant Pau, el pare provincial va dirigir unes paraules de benvinguda als novicis i a la comunitat. Va remarcar la importància de la vocació mercedària, enfocada en el servei als marginats i inspirada per la Mare de Déu de la Mercè.

Un dels moments culminants va ser quan els novicis van respondre amb entusiasme a la crida vocacional del provincial, manifestant el seu desig d’integrar-se com a membres de ple dret de l’Orde de la Mercè. Cada un va ser investit amb l’hàbit mercedari i va rebre la Regla i les Constitucions de l’orde, mentre els religiosos presents els oferien un abraçada de benvinguda a la comunitat.

La cerimònia va concloure amb una oració dels fidels, demanant per la perseverança dels nous professos, així com pel benestar de l’Església, els pastors, els pobres i els més necessitats. L’ofertori va ser marcat per una dansa amb ritmes africans, en què diverses religioses van oferir flors, el pa, el vi i l’escut de la Mercè com a símbols de compromís.

Després de la missa, va tenir lloc un pica-pica i un dinar que van compartir els assistents, creant un ambient de germanor i alegria que va culminar amb cants en llengua swahili i danses tradicionals africanes, donant a la celebració un caràcter multicultural i festiu. Els nous professos van expressar el seu agraïment per l’acompanyament rebut de les seves comunitats, familiars i amics, i van demanar la protecció de la Mare de la Mercè en el seu nou camí de consagració.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.