Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
dret a l'habitatge
Foto: Pixabay

CR “Tenir una llar és fonamental per a una vida digna”. Aquesta és una de les afirmacions que el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, expressa en la seva carta dominical d’aquest diumenge. En el seu escrit demana també “fer efectiu el dret a l’habitatge amb mesures pràctiques”.

Un dret, el de l’habitatge, que Omella explica “que està universalment reconegut”, però que no és efectiu en el nostre país. “Aquest dret reconegut constitucionalment no impedeix que moltes persones, especialment els joves, no hi puguin tenir accés”. El cardenal reconeix que “els preus dels lloguers assoleixen uns nivells excessius per a molts”, fet que dificulta encara més “l’accés a un habitatge en propietat”.

És per això que Omella demana “una acció coordinada de totes les administracions públiques, les entitats i la ciutadania perquè l’accés a l’habitatge no sigui un malson”. El cardenal recorda que, segons l’Observatori de la realitat social de Càritas Diocesana de Barcelona, “3 de cada 4 llars acompanyades per Càritas no disposen d’un habitatge digne”.

En el mateix informe, explica, s’assenyala que “2 de cada 5 persones de la diòcesi de Barcelona pateixen algun tipus de dificultat relacionada amb l’exclusió residencial”. Davant aquesta situació, afirma, “cal que entre tots fem  efectiu el dret a l’habitatge amb mesures pràctiques”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.