La Torma és un oferiment Tàntric, comporta acumulació de mèrits. La seva essència és el Dharmadhatu, la naturalesa absolutament pura del Món i la Saviesa del Rigpa. Completament pura naturalesa de tots els éssers, indivisible unitat de Vacuïtat i Saviesa.
En aquest cas presento el dibuix de Tormes segons la tradició Niygmapa sobre taules de Roure africà. Els dibuixos originals d’aquestes Tormes es remunten a l’època en que vaig estar estudiant Art Tibetà a Dharamsala amb l’anomenat mestre Sange Yeshe.
Les Tormes es realitzen en materials purs i no només tenen formes precioses a la vista dels nostres ulls, es converteixen en objectes sagrats, portadors de benediccions i proteccions.
Mantra OM MANI PADME HUNG sobre fusta d’eucaliptus i olivera, en base de ferro i acompanyats d’una Amazonita, que és un mineral que ajuda a equilibrar les energies i alliberar lligams i bloquejos, fomenta l’equilibri emocional, actuant en el txakra del cor, gola i tercer ull.
Aquest mantra és el més conegut i recitat i conté l’essència de tots els mantres.
Viki Bassols
Va cursar estudis de procediments pictòrics de les tècniques medievals a la dècada dels 70 a la Llotja a Barcelona i seguidament en el Monestir de Sant Cugat. A la vegada es va graduar com a dissenyadora a l’Institut Feli de Barcelona.
A principis dels 80 va estudiar iconografia tibetana a Dharamsala a la falda de l’Himalaia, amb l’anomenat mestre Sange Yeshe, adquirint a la vegada coneixements espirituals budistes.
Al 1982 va tenir la gran fortuna de poder viatjar per primera vegada a Lhasa, capital del Tibet, arran del viatge va començar l’estudi de la llengua, escriptura i filosofia tibetanes a Dharamsala, aprofundint a la vegada en el Dharma. Allà va conèixer al seu mestre el Ven. Khamtrul Yeshe Dorje Rinpoche, rebent també ensenyaments de Sa Santedat el Dalai Lama, Dilgo Khyenze Rinpoche, Kalu Rinpoche i altres reconeguts mestres. Durant la primavera de 1984, mentre vivia al taller d’un gran mestre pintor tibetà darrera de l’estupa de Boudhanath (Nepal) va conèixer al mestre Ven.Namkhai Norbu Rinpoche, amb qui ha pogut realitzar diversos recessos.
L’art tibetà, la filosofia tibetana i els mantres han estat des d’aleshores sempre presents en la seva vida quotidiana