Salta al contenuto principale
Autories
Imatge de l'autor
Nom
mapa-grups-dialegs-interreligios-01

Anna guimerà / roger vilaclara –CR Salt, Tortosa, Manresa, Lleida o Reus. Hi ha grups de diàleg interreligiós a aquestes poblacions i a una vintena més arreu del territori de Catalunya. Són grups que aprofundeixen i dialoguen sobre els continguts essencials de cada religió i que promouen la convivència i la cohesió entre ciutats, pobles i barris a través del coneixement de les tradicions, espiritualitats i confessions. Amb la intenció d'apropar aquestes iniciatives i fer-les més visibles, des de Catalunya Religió publiquem aquest mapa interactiu per trobar el grup de diàleg interreligiós més proper a casa teva.

“Els grups de diàleg interreligiós visibilitzen positivament i normalitzen el fet religiós i espiritual al barri”

El mapa de Grups de Diàleg Interreligiós recull les iniciatives de l'Associació d'Amics de la UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR), la Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós (XCEDI), l'Oficina d'Afers Religiosos (OAR) i altres grups com el Grup de Treball Estable de Religions. De la majoria de les propostes se'n detalla el nom, una breu descripció, l'adreça, el dia en què es reuneixen i la informació de contacte.

En alguns casos no hem pogut obtenir tota aquesta informació. Per aquest motiu, posem a disposició la nostra bústia de correu per poder actualitzar la informació sempre que sigui necessari. Per complementar la informació, esmenar-la si és errònia, adreceu-vos a redaccio@catalunyareligio.cat.

"Els grups de diàleg interreligiós visibilitzen positivament i normalitzen el fet religiós i espiritual al barri", explica Sergio Arévalo, codirector de l'AUDIR, una de les xarxes que aglutina més grups de diàleg al territori. Per a ell, és una bona manera de mantenir i aprofundir en el diàleg entre comunitats religioses i organitzacions veïnals i entitats socials. "D'aquesta manera, també facilitem que les comunitats religioses i espirituals participin en la vida associativa, cultural i social d'un poble, ciutat o barri", diu.

A Catalunya i Balears trobem fins a un total de 28 grups de diàleg interreligiós actualment. Només a la ciutat de Barcelona n'hi ha 12 que coordinen diferents xarxes i associacions. A tota la província en sumen 20. A terres gironines n'hi ha 3, a les tarragonines 3 més, i a Lleida una més. A Mallorca hi trobem també un grup de diàleg interreligiós.

D'entre tots ells, n'hi ha amb temàtiques específiques: dones, espiritualitat i natura, grups de joves, entre d'altres. Alguns grups es reuneixen amb una periodicitat marcada i determinada mentre que d'altres marquen les trobades esporàdicament i segons la disponibilitat. També n'hi ha amb punts de trobada fixa i d'altres que roten el punt de reunió per conèixer entitats i associacions veïnals.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.