Salta al contenuto principale
nit-religions-2023
Fotografia: AUDIR.

AUDIR La vuitena edició de 'La Nit de les Religions, Conviccions i Creences en Diàleg’ arriba a Barcelona aquest 21 i 22 d'octubre. Un esdeveniment organitzat per l'Associació d'Amics de la UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR).

La iniciativa permet que conviccions no religioses i creences de diferents tradicions religioses ofereixin activitats que fomenten el diàleg i la cultura de la pau. En aquesta edició s’oferiran 48 activitats de 50 comunitats i entitats que inclouen xerrades, tallers, concerts, representacions i rutes guiades a diferents espais de culte de la ciutat de Barcelona.

“La 'Nit de les religions' és molt necessària per conèixer les diverses religions i trencar prejudicis arrelats”

Com afirma Arnau Oliveres, codirector d’AUDIR “‘La Nit de les Religions, Conviccions i Creences en Diàleg’ és una iniciativa que promou la trobada entre creients i no-creients, tot mostrant les aportacions de les tradicions i conviccions a una humanitat compartida". "És una ocasió per a la cultura de la pau i al diàleg inclusiu que té en el seu horitzó l’assoliment d’una societat més justa i igualitària”, diu.

A més, per a Oliveres “fa valdre la implicació de les comunitats i entitats participants que obren les portes a la ciutadania”.

Sara Belbeida, comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa de l’Ajuntament de Barcelona apunta que la Nit de les Religions és "un acte que remarca la gran diversitat religiosa que hi ha a la ciutat de Barcelona”. Considera que aquesta activitat "és molt necessària per poder conèixer de primera mà les diverses religions, i d’aquesta manera poder trencar prejudicis arrelats i allunyar-nos de la realitat distorsionada que, de vegades, envolta les comunitats religioses”.

Belbeida convida la ciutadania a “gaudir d’aquesta jornada, però sobretot a dialogar i fer totes les preguntes necessàries per poder conèixer millor els nostres veïns i veïnes".

'La NIt de les Religions' s'obrirà amb un col·loqui sobre ciència i religió

L'acte inaugural de 'La Nit de les Religions 2023' tindrà lloc el 19 d’octubre a les 19.00 h, al carrer dels Lledó, 11, 1r pis, i l’entrada serà lliure. Comptarà amb la presència de Belbeida; del director general d'Afers Religiosos, Carles Armengol; i la presidenta de l'AUDIR, Montse Castellà.

En l'acte inaugural també hi haurà un col·loqui sobre ciència i religió amb Mar Griera, professora del Departament de Sociologia de la UAB i directora del grup d’investigació ISOR, i Ramon M. Nogués, catedràtic emèrit d’Antropologia biològica de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador sobre les relacions entre el cervell i les transcendències religioses. Albert Oliveres interpretarà diverses peces de piano.

A més de la inauguració, podeu trobar tots els actes de 'La nit de les Religions' al programa d'activitats. Alguns requereixen inscripció prèvia que s’indicarà al programa perquè les persones interessades s’hi puguin inscriure.

Diàleg, meditació i diversitat conviccional

La Nit de les Religions l’impulsa i organitza AUDIR, a través del lideratge del seu grup de joves i compta amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i de la Fundació “la Caixa”.

AUDIR és una organització catalana multireligiosa i multiconviccional que va néixer fa vint-i-dos anys a Barcelona i que té com a objectius defensar la llibertat religiosa i afavorir el diàleg i la cultura de pau entre les diferents religions i conviccions presents a Catalunya. A més d’organitzar ‘La Nit de les Religions. Conviccions i Creences en Diàleg’ a Barcelona, Tarragona, Sant Cugat del Vallès i Vilafranca del Penedès, l’AUDIR promou i coordina diversos grups de diàleg interreligiós i interconviccional a Barcelona i a tot Catalunya, organitza i imparteix formacions especialitzades en matèria de diversitat religiosa i edita publicacions sobre diversitat conviccional, diàleg i mediació i la seva relació amb temes d’actualitat, com ara el feminisme, la violència de gènere, la crisi climàtica i la tecnologia, entre altres iniciatives.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.