Salta al contenuto principale
meritxell-ruiz-pastoral-educativa-02
Fotografia: Fundació Escola Cristiana.

FECC La secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Meritxell Ruiz, ha donat la benvinguda a la nova edició del curs de formació per l’assoliment del Certificat de Competència en Pastoral Educativa, que la FECC ofereix conjuntament amb l’ISCREB, per aquest curs 2023/24. “La relació entre Evangeli i Educació és el que determina la mirada que tenim sobre l’alumne”, ha dit Ruiz durant la benvinguda.

Durant la benvinguda del curs, la secretaria general de la FECC ha destacat la importància de la pastoral educativa de les escoles: “Estem convençuts que la pastoral educativa és l’element més significatiu que tenim a totes les nostres escoles”. A més, Ruiz ha valorat la relació entre Evangeli i l'educació actual, ja que “aquesta mirada és el que determina que tenim sobre l’alumne, sobre l’aprenentatge, sobre com treballem amb els equips docents”.

Aquesta segona edició del curs de formació compta amb una seixantena de participants provinents de setze titularitats educatives d’escoles cristianes. El curs se centrarà a treballar dues dimensions: la dimensió afectivo-espiritual de la pastoral educativa i la dimensió cognoscitiva-comunicativa de la pastoral educativa.

Entre el perfil dels participants hi ha tant responsables d’acció educativa i evangelitzadora de centres educatius com docents o responsables institucionals i membres de titularitats. La primera setmana s’inicia la formació transversal del context de la Pastoral Educativa en ambdues dimensions.

Formacions de pedagogia, eclesial i social

Pel que fa al context pedagògic compta amb la tècnica d'identitat i missió de la Fundació Pere Tarrés, Maria Mercader, i el cap de l'àrea d'identitat i missió del PECC, Eloi Aran. Per altra banda, el context eclesial compta també amb Eloi Aran, i en representació del Secretariat Interdiocesà de Missions, Manu Górriz i Mar Cugat. La formació en el context social serà impartida pel catedràtic d'ensenyament secundar i docent a l'ISCRED, Josep Oton, i en David Lorenzo, de l’Institut Borja de Bioètica.

Al llarg d’aquestes primeres sessions també es comptarà com a formadors convidats amb Núria Caum (ISCREB), Mar Pla (CCAPAC), Joaquim Molina (APSEC), Jordi Breu (APECC), Antoni Arribas (FEP), Mn. Joan Àguila (SIC), Mn. Manel Mercadé (SIJ) i Rafa Muñoz (SIERC).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.