CR L'Església catòlica està pendent aquesta setmana de l'inici de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) que comença aquest dimarts amb la missa d'obertura a Lisboa. Es preveu la participació de més de 600.000 joves catòlics d'arreu del món que el papa Francesc acompanyarà a partir de dimecres. I amb la voluntat de poder informar de tots aquests esdeveniments, un equip de Catalunya Religió es desplaçarà aquesta setmana fins a Lisboa per donar cobertura de l'experiència de les diferents delegacions de joves catalans.
L'equip de Catalunya Religió desplaçat a Lisboa seguirà durant cinc dies els més de 3.300 joves catalans provinents de les diferents delegacions diocesanes de joventut i les congregacions del territori. El portal preveu fer una cobertura audiovisual a través del portal i les xarxes socials com Instagram, YouTube i TikTok. Totes les notícies i les informacions sobre la JMJ es podran consultar directament a través de l'etiqueta JMJ 2023 que es troba en portada i que s'ha creat especialment per a la cobertura de l'esdeveniment.
Sota el lema 'Maria se n'anà decididament', els joves catalans viuran una setmana pregària, comunió i vivència de fe compartida. Participaran en diverses iniciatives organitzades per l'equip de la JMJ com les trobades Rise Up, el via creu i la vigília de pregària abans de la missa final d'enviament.
A totes elles hi serà l'equip de Catalunya Religió que se centrarà en la vivència personal dels joves catalans i també dels capellans i bisbes que els acompanyen.
Els joves estaran acompanyats pels delegats de joventut, així com per bona part dels bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya.
Què és la Jornada Mundial de la Joventut?
La JMJ és una trobada de joves de tot el món amb el Papa. A més, és "un pelegrinatge, una festa de la joventut, una expressió de l’Església universal i un moment fort d’evangelització del món juvenil", expliquen des del gabinet de premsa dels bisbes de la Tarraconense.
Aquestes jornades van ser una iniciativa de sant Joan Pau II, després de veure les concentracions massives de joves, l’any 1984, amb motiu de l’any jubilar a Roma. Amb aquesta proposta, Joan Pau II va voler convidar els joves a un major compromís amb l’Església, a pertànyer-hi tot rejovenint-la i a assegurar la transmissió de l’evangeli a les següents generacions.
La JMJ es realitza cada any a les diòcesis, coincidint amb la solemnitat de Jesucrist, Rei de tot el món, el darrer diumenge de l’any litúrgic, que fins l’any 2020 tenien lloc cada Diumenge de Rams. I cada dos, tres o quatre anys, amb caràcter internacional, en una ciutat escollida pel Papa, i comptant sempre amb la seva presència. Reuneix centenars de milers de joves per a celebrar la fe i la seva pertinença a l’Església.