Salta al contenuto principale
Autories
colloqui-parroquies-europeus
Col·loqui Europeu de Parròquies a Barcelona l'any 2017.

CR La ciutat de Timisoara, a Romania, acollirà aquest estiu, del 29 de juliol al 3 d'agost, la 31 edició del Col·loqui Europeu de Parròquies. Una trobada que s'organitza sota el lema 'Esperança per a Europa. Com la comunitat cristiana pot ser significativa en el món d'avui?' i que recuperarà el seu format després de quatre anys d'aturada a causa de la pandèmia de la Covid-19. Les inscripcions per a participar-hi ja estan obertes i es poden fer a través del seu web.

La trobada europea constarà de conferències, espais per compartir experiències pastorals i per escoltar diferents testimonis, visites a parròquies i celebracions de l’eucaristia. Comptarà amb la intervenció del teòleg suís François-Xavier Amherdt, professor de teologia pràctica i pastoral a Friburg.

Es preveu que en la trobada hi participin persones procedents de parròquies de diferents països d'Europa de l'Est i de l'Oest.

El Col·loqui Europeu de Parròquies se celebra cada dos anys en una població diferent

Com si d'una revisió mèdica es tractés, l'Església europea porta des de l'any 1961 fent anàlisis, proves i informes sobre la seva salut. Ho fa des de baix, des del nucli, des de les parròquies, a través del Col·loqui Europeu de Parròquies. Aquesta agrupació inclou persones de parròquies i comunitats cristianes de tot Europa interessades a aprofundir qüestions d'Església i de societat, que desitgen participar amb la seva pròpia identitat a la construcció europea.

El Col·loqui Europeu de Parròquies té lloc cada dos anys en una població diferent. Amb motiu de la pandèmia no es va poder realitzar l’edició de 2021, prevista a Timisoara, que és on es farà aquesta edició. L’any 2019, el col·loqui va tenir lloc a Lviv, a Ucraïna, i el 2017, a Barcelona. L'any que no se celebra el Col·loqui Europeu a Catalunya se celebra el col·loqui català a escala de totes les diòcesis.

Una trobada de diàleg

"El Col·loqui es basa en dues coses, la paraula Col·loqui ja indica que és un lloc per parlar i per escoltar", recordava Maria Gibert, delegada a Catalunya del Col·loqui Europeu de Parròquies, en una conversa amb Catalunya Religió l'any 2017. "És una trobada de persones que estem vinculades a alguna parròquia, tant preveres com laics".

La Maria encara recordava com en els principis del Col·loqui Europeu només hi participaven sacerdots, però que cap a l'any 1970 ja van incorporant-se "laics implicats a la parròquia, de fet el Col·loqui va seguint el que es viu, el què passa a les parròquies, els problemes i virtuts".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.