Salta al contenuto principale
neus-forcano-direccio-justicia-pau
Fotografia: Justícia i Pau.

JUSTÍCIA I PAU"En aquests moments, torna a ser clau promoure la cultura de la pau i obrir espais de reflexió i debat sobre justícia social i restaurativa". Són les paraules de la professora i activista Neus Forcano que, des d'aquest dilluns, és la nova directora de Justícia i Pau Barcelona. Llicenciada en Filologia, compta un llarg recorregut dins el món educatiu i social amb la participació en moviments feministes d'Església i també interreligiosos com la plataforma 'Alcem la Veu' o l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i interconviccional (AUDIR). Forcano pren el relleu de Miquel Torres, l'anterior director de Justícia i Pau Barcelona.

En la setmana que es fa públic el seu nou càrrec, Neus Forcano remarca la importància de fer acció directa "per crear xarxa amb altres entitats, escoles, parròquies, moviments i comunitats". "També per fer sentir la veu de Justícia i Pau", diu.

Neus Forcano ha cursat estudis històrics de les dones al Centre Duoda de la Universitat de Barcelona i de ciències religioses a l’ISCREB. S’ha dedicat professionalment a la docència com a professora de llengua i literatura en l’etapa de Secundària i el Batxillerat, que ha combinat amb la participació a 'Minyons escoltes i guies', en el moviment social de Procés Constituent, en la plataforma 'Alcem la veu' i en l’Associació europea de Dones per a la Investigació Teològica (ESWTR).

La recent directora ha col·laborat amb xerrades i edició de material amb l’Oficina d’Afers Religiosos i amb l’Associació Unesco per al Diàleg interreligiós i interconviccional sobre espiritualitat, feminisme, religions. Col·labora en l’edició de la revista sobre cristianisme i pensament crític 'Iglesia Viva'.

Més de 450 persones associades i en coordinació amb la resta de comissions

Justícia i Pau Barcelona és una associació que treballa per promoure una societat més justa i una cultura sòlida dels drets humans i de la pau des de la perspectiva de l’Evangeli i el pensament social cristià. Actualment, compta amb el suport de més de 450 persones associades, i amb la participació de més d’un centenar de persones voluntàries que s’organitzen en àmbits temàtics o territorials i que duen a terme el gruix de la seva acció. Actua en coordinació amb les diferents comissions de Justícia i Pau de Catalunya, i amb la Comissió General de Justícia i Pau d’Espanya i la Conferència de Comissions de Justícia i Pau d’Europa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.