Salta al contenuto principale
solsona-misteri-cervera-6
Fotografia: Jordi Prat i Joan Riu - Bisbat de Solsona.
Galeria d'imatges

Bisbat de Solsona Després de quedar una mica eclipsada els dos darrers anys a causa de la pandèmia, ja que el 2021 només es va emetre per televisió i el 2022 va tenir el 50% de l’aforament, aquest any la Festa del Santíssim Misteri de Cervera ha tornat a la total normalitat i ho ha fet superant "totes les previsions", segons el bisbat de Solsona.

El diumenge 5 de febrer, vigília de la festa i com a pròleg de la diada, ha tingut lloc la cantada a l’oratori de les Completes. Aquest ha estat l’acte més multitudinari de la festa major amb uns 1.300 assistents que han gaudit de la música i el cant, fragments escrits pels mestres de capella Joan Pont i Salvador Vidal en els anys 1844 i 1845.

La celebració suposa la 177 edició ininterrompuda, només amb el parèntesi dels tres anys de la guerra civil, sent el segon esdeveniment més històric i tradicional que se celebra a Cervera després de la Passió. Aquest acte uneix música, tradició i devoció, i, encara avui, "continua aplegant a tothom, cadascú des del seu vessant, sent capaç de penetrar en els sentiments de tots els participants i oients", expliquen des del bisbat.

Diversos actes per la festa del Santíssim Misteri de Cervera

L'acte l'ha presidit el bisbe de Solsona, Francesc Conesa; el paer en cap de Cervera, Joan Santacana, juntament amb la seva corporació municipal; el rector de Cervera, Xavier Romero; la consellera de cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; i una representació de capellans, religiosos i religioses de diferents indrets de Catalunya.

En acabar, el públic s'ha desplaçat a la plaça major per tal de veure i escoltar els tocs de campanes especials amb motiu de la diada.

Aquest dilluns ha tingut lloc el tradicional ofici de festa major presidit pel bisbe Conesa i el rector Xavier Romero. Els han acompanyat una dotzena de capellans i escolans. També han participat en la processó que ha fet la volta a la plaça major com és costum.

Finalment, el dimarts s'ha celebrat la missa en memòria dels difunts, s'han cantat els goigs i s'han donat per acabats els actes de la festa major.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.