Salta al contenuto principale
Autories
mostra-cinema-espiritual-2022-00
Galeria d'imatges

CR La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya ha arrencat aquesta setmana posant l’accent en el cinema com un instrument educatiu i per promoure la integració i la convivència. Aquest ha estat un dels eixos principals de la presentació de l’Espai Educatiu de la Mostra que s’ha fet aquest dijous al vespre a la parròquia de Santa Anna de Barcelona.

L’espai educatiu de la Mostra conté una selecció de pel·lícules amb guies didàctiques per acostar a la comunitat educativa la pluralitat cultural i religiosa, conèixer les bases del diàleg intercultural i interreligiós i descobrir què es pot fer des de les escoles. Cada guia s’adapta als continguts curriculars amb propostes d’activitats al voltant de la pel·lícula.

En la taula rodona de presentació, Flora Grané, assessora en interculturalitat i membre de l’equip d’elaboració de les guies didàctiques de l’Espai educatiu, ha explicat que la mateixa pluralitat, que ja hi ha a les aules, ja és un instrument en si mateix. Segons Grané, “els nois i noies que hi ha a l’Aula són molt diversos i a vegades passem de puntetes pel desconcert que genera aquest pòsit cultural”.

El cinema, un camí per conèixer el fet religiós i espiritual

En la resta d’intervencions, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema i professora de Blanquerna, Judith Colell, ha destacat com el món audiovisual marca molt la formació dels joves i el seu imaginari i identitat. El degà de la Facultat d'Educació Social i Treball Social URL i coordinador del Fons filmogràfic de les religions, Joan-Andreu Rocha, ha explicat alguns exemples de com el cinema amb més recorregut comercial és capaç de transmetre estereotips. I la professora de la Universitat de Barcelona, Lena de Botton, va reivindicar l’escola com un espai on el fet religiós ha de tenir cabuda i s’ha de visualitzar.

En iniciar l’acte el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol, ha presentat els principals continguts de la XIX Mostra que s’insereixen dins de les actuacions de la Direcció General d'Afers Religiosos (DGAR) per preservar la llibertat religiosa com un factor imprescindible per a la cohesió social. Armengol ha constatat que “patim un cert analfabetisme sobre el món religiós i espiritual i el cinema i el llenguatge audiovisual és un camí per donar-lo a conèixer”. També ha intervingut en l’acte l’expert cinematogràfic i rector de Santa Anna, Peio Sánchez, que ha destacat el lligam de la mostra amb altres festivals internacionals.

La Mostra s’inaugurarà oficialment aquest dimarts.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.