Salta al contenuto principale
Autories
segona nit de les religions a Tarragona
Galeria d'imatges

CR "Totes les comunitats religioses de Tarragona estan implicades en la Nit de les Religions". Ho ha explicat orgullós l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en la inauguració d'aquesta segona edició de la iniciativa que proposa l'Associació de la UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR). Sobre aquestes jornades que s'allarguen fins aquest diumenge, Ricomà ha assegurat que permetran que, tant creients com no creients, puguin "conèixer, respectar i conviure" amb les diferents comunitats religioses de Tarragona.

L'acte de presentació d'aquesta iniciativa, que vol fomentar el diàleg entre la ciutadania i les comunitats religioses i entitats de diferents conviccions, ha tingut lloc aquest dijous a la Casa Canals de Tarragona. L'alcalde Pau Ricomà s’ha mostrat molt satisfet per acollir aquesta iniciativa un any més: “És un orgull que tinguem una cita com la Nit de les Religions, que hem impulsat en aquest mandat i que per segon any acollim amb molta il·lusió".

Tarragona, una ciutat plural i oberta

El mateix alcalde ha explicat durant l’acte que Tarragona és idònia per aquest esdeveniment, ja que “es tracta d’una ciutat plural i oberta”, que “actualment acull fins a vint comunitats i entitats religioses de diferents confessions”. Ricomà s’ha mostrat molt orgullós d’aquest fet, i ha recordat la frase de Karl Marx “les religions són el cor en un món sense cor”.

Precisament totes aquestes comunitats i entitats són les encarregades d’apropar als ciutadans les diverses tradicions religioses durant aquest cap de setmana, a través de totes les activitats programades als barris de la ciutat. “Totes les comunitats religioses de Tarragona estan implicades en la Nit de les Religions. Això permetrà que tant creients com no creients les puguin conèixer, respectar-les i conviure-hi”, ha detallat l’alcalde de la ciutat.

La importància que tant creients com no creients puguin participar d’aquesta festa del diàleg i de l’intercanvi cultural ha sigut una constant durant l’acte de presentació, que també ha comptat amb les intervencions d’Arnau Oliveres, coordinador de la programació, i l’antropòleg Joan Prat, doctor emèrit de la Universitat Rovira i Virgili.

Prat ha ofert la conferència inaugural, i ha parlat de 'Les varietats de l’experiència religiosa des de l’antropologia acadèmica', posant l’èmfasi en un dels denominadors comuns de totes les religions: “La voluntat d’apropar-se a Déu i al misteri etern de la divinitat”.

Un programa per visibilitzar totes les religions

Per tal d’assolir un dels principals objectius de la Nit de les Religions, que és visibilitzar totes les religions que conviuen a Tarragona, el programa d’activitats ha comptat amb 24 actes diversos, que es caracteritzen precisament per la seva varietat i la descentralització. Com ha explicat l’alcalde de la ciutat, estan pensats perquè la gent pugui interactuar, i comprenen diverses disciplines, com la música, la gastronomia, la cultura i l’espiritualitat, entre d’altres.

L’èxit d’aquest esdeveniment, que va néixer a Barcelona el 2016, ha fet que moltes poblacions de Catalunya s’hi hagin anat sumant els darrers anys. És el cas de Tarragona i, també el de Sant Cugat del Vallès.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.