Salta al contenuto principale
vedruna-google-02
Fotografia: Vedruna.

Vedruna Com poden fer servir Telegram els educadors en el dia a dia a l’aula? La realitat augmentada, la robòtica o la higiene digital ajuden a l’aprenentatge? I la creació d’un breakout digital, la geolocalització o les extensions de Chrome? Són algunes de les experiències dels 24 tallers que es presentaran el proper dissabte 22 d’octubre a l’Escola Vedruna Gràcia a Barcelona. Aquest centre acull el Col·la~Clic de 2022, la trobada de centres i docents que utilitzen Google Workspace i volen transformar l’educació a Catalunya.

Des de l’organització esperen la participació de més de dues-centes persones –entre professorat, equips directius i coordinadors digitals, entre d’altres– que treballin la tecnologia digital com a metodologia per a millorar l’aprenentatge. Es tracta d’un espai per promoure l’intercanvi d’experiències i la col·laboració entre professionals de l’educació. El termini d’inscripcions finalitza aquesta setmana.

“L’intercanvi d’opinions, idees i experiències ens enriqueix i ens fa créixer; sempre podem aprendre de les maneres de fer dels altres”, explica Ariadna Delgado, mestra de Vedruna Ripoll. Delgado s’ha especialitzat en inclusió i també en noves tecnologies aplicades a l’aula i és la coordinadora de la jornada. Des del curs passat forma part del grup promotor Col·la~Clic, que treballa per compartir eines tecnològiques concretes al servei de l'aprenentatge.

La jornada comptarà amb una conferència inaugural de Montserrat Jiménez, directora pedagògica de Vedruna Palafrugell - Prats de la Carrera. Entre els talleristes, diversos professionals de la mateixa institució, entre els quals, Pere Viñas i Ariadna Delgado, de Vedruna Ripoll, i Ferran Garcia i Lucía Soler de Vedruna Vilafranca del Penedès.

Un espai per aprendre entre iguals

El grup Col·la~Clic, que abans rebia el nom de Gsuite, va promoure la darrera trobada fa tres anys l’escola Pia de Sarrià. “Organitzem diferents jornades educatives amb l’objectiu d’intercanviar opinions, idees i experiències al voltant del món de la tecnologia a l’aula”, apunta Delgado. Aquestes trobades són fruit de la necessitat dels mestres d’aprendre entre iguals, de fer comunitat i d'ajudar-se els uns als altres.

La jornada enguany arriba a la tercera edició i compta amb la col·laboració de l’escola d’hostaleria de Vedruna Gràcia, que oferirà l'esmorzar i el dinar als participants.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.