Salta al contenuto principale
Galeria d'imatges

(CR/Justícia i Pau) La plaça Universitat de Barcelona ha acollit aquest dijous ‘La Plaça del Diàleg’, l’acte final de la Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres organitzada per Justícia i Pau. Al llarg de tot el dia, més de mil persones han participat de les diferents activitats que han acabat amb la lectura d’un manifest impulsat per diferents organitzacions de pau, drets humans i cooperació de tot l’estat. “Demanem a la ciutadania que no es deixi arrossegar pel clima bel·licista”. Ha estat la crida que ha tancat la Setmana per la Pau.

La instal·lació artística ‘Ser pacifista al segle XXI. Com contribuir a una cultura de pau ara i aquí?’ ha estat durant tot el dia a la plaça amb l’objectiu de compartir els missatges més importants d’Arcadi Oliveres. També ha estat un espai de trobada, debat i conscienciació de la ciutadania en general. A través d’unes balances, amb una resposta predefinida per plat, la ciutadania ha donat resposta a preguntes sobre temàtiques per les quals Oliveres va estar treballant.

Amb aquesta dinàmica de Domestic Data, s’ha constatat que la ciutadania troba més efectiu treure els diners de bancs que inverteixen en armament per lluitar contra la militarització. També que la població apostaria per treballar quatre dies a la setmana, cobrint les necessitats bàsiques de tothom, per distribuir millor els recursos.

A la plaça també s’hi ha instal·lat una gran carpa on hi ha hagut debats sobre temes com el desarmament, l’ecologia o la fiscalitat justa, entre d’altres. En aquestes xerrades hi han participat persones vinculades a Càritas Barcelona, Centre Delàs, Escola Cultura de Pau, FCVS, FETS, Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, Fundipau, Novact, Plataforma per una Fiscalitat Justa i Unipau. També ha detacat la participació de David Fernández, que ha estat dialogant amb tothom que s’ha acostat a la plaça.

’La Plaça del Diàleg’ ha comptat amb un espai musical amb un piano a disposició de totes les persones. A la tarda Albert Oliveres, fills de l’Arcadi Oliveres, ha interpretat algunes cançons del seu últim àlbum ’Preludis d’un adéu’, que va compondre els últims quinze dies de vida del seu pare.

“Demanar la pau no és naïf”

Brigitta Lamoure ha conduït la cloenda de la Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres que s’ha tancat amb la lectura d’un manifest per la pau coincidint amb la cimera de l’OTAN que se celebra aquesta setmana a Madrid. Les organitzacions signants han demanat al Govern català el compliment dels acords sobre la desmilitarització de Catalunya i la construcció de la cultura de la pau.

Posar fre a l’ascens dels pressupostos militars, fomentar el discurs de la pau o el desenvolupament de polítiques d’acollida han estat algunes de les 10 propostes redactades al manifest i dirigides al Govern espanyol. “Demanar la pau no és naïf, és l’única opció acceptable per a garantir la vida del planeta”, han manifestat. L’escrit assegura que la militarització de les relacions internacionals no evita les guerres, sinó que les promou i han cridat la ciutadania a sumar-se a les iniciatives per la pau.

L’acte s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Català Internacional per la Pau, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i Lafede.cat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.