Salta al contenuto principale
Galeria d'imatges

(Vedruna) Aquest dissabte 11 de juny un equip de la Fundació Vedruna de Catalunya, patrocinat per Text, participarà per primera vegada a l’Ultra Clean Marathon (UCM). Són 12 mestres, professors i professores de totes les etapes educatives que s’han apuntat a aquesta marató que uneix ecologia i esport. És la pràctica que es coneix com a plogging, i que combina l’activitat a l’aire lliure i la recollida de residus.

L’UCM, la cursa Sostenible i Solidària amb la Natura, recorre 63 km des de Terrassa, passant per Sant Cugat i el litoral de Barcelona. L’equip ‘Vedruna Catalunya – Text’ farà aquest traçat en el marc de l’itinerari dels ODS, que comparteixen totes les escoles Vedruna de Catalunya. Des de 2019 promouen de forma coordinada els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Qualsevol activitat a l’aire lliure és una bona excusa per recollir residus”

Sumant-se a la cursa d’aquest dissabte volen enfortir la consciència i el compromís de la comunitat Vedruna a favor d’un món més digne i més sostenible. En aquesta convocatòria, des de l’entorn més proper. “Fem una crida a famílies, alumnes i personal de les escoles a descobrir que qualsevol activitat a l’aire lliure és una bona excusa per recollir residus”, apunten els participants. Sigui a la ciutat, a la platja, al camp o a la muntanya, demanen gaudir de l’entorn i deixar-lo millor del que l’han trobat.

L’Ultra Clean Marathon dedica el cost de les inscripcions a causes ambientals de Catalunya. Per participar-hi, cada equip ha de realitzar un donatiu mínim de 600 euros i tria amb quina causa ambiental vol col·laborar. En aquest cas, l’Editorial Text patrocina l’equip de Vedruna Catalunya, que destinarà aquest recurs al projecte de conservació de rius de l’Associació Hàbitats.

Altres projectes de Vedruna a favor dels ODS

Els equips de treball ODS de Vedruna van plantejar aquesta idea fruit de l’experiència prèvia de col·laboració amb Hàbitats en diversos projectes mediambientals. Fa poques setmanes aquesta comunitat educativa es va sumar també a la Let’s Clean Up promoguda a tot Europa. Una acció que va mobilitzar 1.500 alumnes de les escoles Vedruna, que van recollir 300 quilos de residus.

D’acord amb els valors pedagògics i de col·laboració amb l’entorn que promou Vedruna, els educadors es van fixar en l’esportista suec Erik Ahlström, iniciador el 2016 de la pràctica del plogging. El 2020, just abans del confinament de les escoles, Ahlström va visitar Vedruna Palamós per compartir la seva experiència amb alumnes i professors.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.