Salta al contenuto principale

Find out more

(CR) El segon trimestre del club de lectura de Catalunya Religió, Amb fe de llibres, s’inicia l’1 de febrer amb la lectura del llibre ‘La interioritat habitada’, del filòsof Francesc Torralba. Kent Haruf i Slavomir Rawicz completen el llistat de llibres pels mesos de març i abril.

El club de lectura que Catalunya Religió va posar en marxar el curs passat és gratuït, online, se celebra un dimarts al mes, i requereix inscripció prèvia.

L’1 de febrer a les 18h es comentarà el llibre La interioritat habitada, del filòsof Francesc Torralba, i editat per ediciones Khaf, el segell de publicacions religioses del Grup Editorial Edelvives. Torralba, que participarà també del club de lectura al febrer, desenvolupa al llarg del llibre la tesi que l'atenció és decisiva en el procés educatiu.

L’1 de març a les 18h serà el torn del llibre Cançó de la plana, de Kent Haruf, i editat per Edicions del Periscopi. El llibre, que és el primer de la Trilogia de Holt (Cançó de la plana, Capvespre i Benedicció), explora les emocions i les relacions humanes d’una petita comunitat rural. A Cançó de la Plana es narra com al petit poble de Holt, Colorado, un professor s’ha de fer càrrec dels seus dos fills, que s’inicien en l’aventura de viure, després de la desaparició de la seva dona; una adolescent embarassada és rebutjada per la seva mare i es veu obligada a buscar refugi, i dos germans solitaris d’edat avançada que viuen en una granja dels afores veuen com el seu dia a dia s’altera sense remei quan decideixen acollir un hoste inesperat. Les vides de tots aquests personatges s’entrellacen en la cadència lenta d’aquesta comunitat rural que es debat entre la modernitat i els valors tradicionals.

El 5 d’abril a les 18h es tancarà el segon trimestre del curs del club de lectura amb la lectura del llibre La llarga caminada, de Slavomir Rawicz, i editat per Símbol Editors. El 19 de novembre de 1939, Slavomir Rawicz, un jove oficial de cavalleria polonès fou detingut pels russos, acusat d’espionatge. Després de patir tortures i de sotmetre’l a judici, fou condemnat a 25 anys de treballs forçats al Camp 303, prop de Jakutsk, Sibèria. El camí des de Moscou al camp de presoners s’allargà durant tres mesos, en ple hivern. Molts dels presoners moriren en el trajecte, però Slavomir Rawicz va sobreviure. Al cap d’uns mesos, s’escapà del camp i emprengué, amb sis companys més, una fugida cap a la llibertat. Creuant Sibèria, el desert del Gobi, la Xina, el Tibet i l’Himàlaia. Aquesta és la narració d’aquell viatge, una història èpica de fugida i supervivència, i d’una determinació: la llibertat i la dignitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.