Salta al contenuto principale

Find out more

(Justícia i Pau) Especialitzat en tercer sector, àmbit missioner, cultura de pau, diàleg interreligiós i gestió de la diversitat, Miquel Torres ha treballat sempre pels drets de les minories des de la perspectiva de la transformació social. Des d’ara és el nou director de Justícia i Pau Barcelona. Pren el relleu a l’advocat Eduard Ibáñez que el mes de març va anunciar, després de més de 19 anys (abril 2002-març 2021), que finalitzava el seu servei en la direcció d’aquesta entitat de l’arxidiòcesi de Barcelona.

El president de Justícia i Pau Barcelona, Eudald Vendrell, va informar del relleu en la direcció el passat 18 de maig en l’assemblea anual de socis i sòcies de Justícia i Pau Barcelona, celebrada en format telemàtic. Miquel Torres assumeix el càrrec aquest dimarts 1 de juny.

Nascut a Sabadell (1971), Miquel Torres Valdivia s’ha especialitzat en cultura de pau i diversitat religiosa. És formador i acompanyant espiritual ignasià. Ha treballat en l’àmbit interreligiós, migratori i de la diversitat social a casa nostra i a països del sud. És màster en Diversitat Religiosa (Universitat de Girona, 2020), expert en Acompanyament Espiritual (Universitat de Comillas, 2018), postgrau en Cultura de Pau i Gestió dels Conflictes (Càtedra UNESCO-UAB, 2000) i diplomat en Teologia (Martí Codolar, 1995).

Entre 1996 i l’any 2000 va confundar FICONPAZ, un organisme de l’arxidiòcesi de Bogotà que treballa per construir una cultura de pau a Colòmbia. Va gestionar també projectes de cooperació i equips de Càritas a Colòmbia i ha fet acompanyament en processos de pau.

El 2009-2010 va coordinar les accions amb les esglésies cristianes i de diàleg interreligiós a l’Oficina d’Afers Religiosos de Barcelona. Ha dirigit durant sis anys Metges del Món Catalunya i ha estat president de la seu catalana i vocal de drets humans a la Junta Estatal i la Xarxa Internacional d’aquesta entitat (2006-2012). En la seva darrera etapa professional ha coordinat i dirigit la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC).

Ha exercit com a professor de castellà i català amb persones refugiades a la Fundació Servei Solidari (2019), i també ha estat professor de missionologia i cultura de pau a l’escola San Pío X a Madrid (2001-2005).

Té experiència com a voluntari al CEAR Barcelona, a la pastoral gitana de l’Arquebisbat de Barcelona, com a formador de missioners a OCASHA-Cristians amb el Sud i a la Plataforma Kethané, fent mediació amb població gitana i com a formador en lideratge.

Sempre ha estat lligat a la tasca pastoral a Sabadell, Sevilla, Granada, Màlaga, Madrid i Barcelona. Una dedicació pastoral que ha desenvolupat, entre d’altres, com a catequista, animador litúrgic, celebrant funerals, dinamitzador de grups de joves, escola de pares i escoles bíbliques. Actualment, i després de formar-se com acompanyant des del mètode ignasià, dedica el seu temps lliure a acompanyar religioses i religiosos de l'Amèrica Llatina LGTBI.

Justícia i Pau Barcelona és una associació que treballa per promoure una societat més justa i una cultura sòlida dels drets humans i de la pau des de la perspectiva de l’Evangeli i el pensament social cristià. Actualment, compta amb el suport de més de 450 persones associades, i amb la participació de més d’un centenar de persones voluntàries que s’organitzen en àmbits temàtics o territorials i que duen a terme el gruix de la seva acció. Actua en coordinació amb les diferents comissions de Justícia i Pau de Catalunya, i amb la Comissió General de Justícia i Pau d’Espanya i la Conferència de Comissions de Justícia i Pau d’Europa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.