Salta al contenuto principale
Galeria d'imatges

(Amics de la Casa del Miracle) Després d’un llarg recorregut de suport als monjos de Montserrat que gestionen la Casa d’Espiritualitat, una experiència que s’ha mostrat molt reeixida, els Amics de la Casa del Miracle han decidit fer un nou pas: crear formalment una associació de caràcter civil i fixar-se les prioritats per als propers anys. La junta escollida està formada per Assumpció Ros (presidenta), Àngels Canals (secretària), Teresa Barzano (tresorera), i Josep Rosell, Mercè Mariné i Antoni Pou, vocals.

Aquesta ha estat la tasca fixada per a l’Aplec d’enguany, celebrat aquest cap de setmana. Un Aplec amb una nombrosa assistència, presencial i telemàtica, que ha tingut lloc, per raons de la Covid-19, a la Casa Gran de Riner, en els locals que l’Ajuntament ha cedit.

La trobada ha comptat amb tres eixos. En primer lloc, s’ha comptat amb una conferència del filòsof Josep M. Esquirol, amb el títol “Paraula i silenci en l’antropologia de la ferida infinita”, una reflexió sobre la persona, “ferida” ja des del seu inici, com deia el poeta Miguel Hernández, amb l’amor, la vida i la mort, i amb l’anhel de compartir bellesa i patiment, d’expressar-se amb la paraula i d’acompanyar-se mútuament amb el silenci.

Antoni Pou, monjo, psicòleg i director de la Casa d’Espiritualitat, ha partit dels símbols de la Casa (aixopluc, refugi, repòs, llar, acollida, encontre, cura, temple...) per definir l’hospitalitat que s’hi ofereix, a creients i no creients, des de les arrels benedictines. La cura de la casa comuna, el diàleg cultural, el sentit comunitari, la sobrietat, l’acollida incondicional, el cultiu de la pau... són alguns dels trets que ha subratllat.

Aquests dos primers eixos han permès d’establir les prioritats de les activitats que es gestionaran directament des de la Casa en el proper any. I l’aprovació dels estatuts de l’associació i l’elecció d’una junta aportaran l’organització necessària per assolir els objectius.

En les conclusions s’ha decidit continuar col·laborant amb la Casa renovant així el compromís mantingut fins ara i afegir noves activitats a les que fins ara han estat especialment signe d’identitat de la Casa. S’ha remarcat especialment la vinculació de la Casa d’Espiritualitat amb el Santuari del Miracle i la seva comunitat de monjos, i el necessari arrelament a l’ajuntament de Riner i la comarca del Solsonés, a proposta de Joan Solà, alcalde de Riner.

Un camí iniciat fa tres anys

Fa tres anys els Amics de la Casa van començar a reunir-se per donar suport als monjos de Montserrat que gestionaven la Casa d’Espiritualitat, el director de la qual en aquell moment era el pare Ramon Ribera-Mariné al qual ha seguit el pare Antoni Pou. La iniciativa dels Amics es gestà després d’una llarga etapa d’activitats de la Casa especialment centrades en una espiritualitat oberta, de contacte amb la natura, de silenci i pregària del cor, de diàleg cultural, de contacte amb la vida monàstica, de trobada amb diverses manifestacions de l’art i, en definitiva, d’encontre amb l’Evangeli. Un bon nombre dels participants habituals en aquestes activitats acordaren organitzar-se per fer un servei a la Casa i per transmetre a molta altra gent allò que havien rebut.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.