Salta al contenuto principale

(Jesuïtes) La pandèmia ha evidenciat mancances en el nostre sistema sanitari, tant dins l’àmbit de l’atenció primària com en l’hospitalari. Davant el mantra que diu “tenim la millor sanitat del món”, la crisi global de curs s’ha fet palesa de la forma més crua. Però, estem parlant només de manca de mitjans i de precarietat laboral? Quin sistema sanitari necessitem per garantir un accés igualitari al dret a la salut? El proper dilluns 5 d’octubre comença el cicle de conferències dels Dilluns dels Drets humans amb una sessió dedicada al dret a la salut en l’actual context de pandèmia. Degut a les limitacions d’aforament, cal inscripció prèvia en aquest enllaç.

La sessió porta per títol ‘Covid-19: El dret a la salut en risc’ i comptarà amb Nani Vall-llosera, metgessa de família al CAP Bon Pastor i Felipe García, cap de sala de Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic de Barcelona. Tots dos són membres de l’Àrea Social de Cristianisme i Justícia. Moderarà Carla Benito, periodista del Diari de la Sanitat i de Catalunya Plural.

Nani Vall-llosera ha estat una de les metgesses que ha denunciat l’oblit que ha patit l’atenció primària en la gestió de la pandèmia, així com les desigualtats que s’estan agreujant amb la crisi del coronavirus. “Ha quedat clar que és fonamental que la sanitat pública sigui realment universal, sobretot per una qüestió de justícia i drets humans, però també perquè, com s’ha demostrat en aquesta pandèmia, la salut de tots està interrelacionada”, assegurava en aquesta entrevista al blog de CJ.

Per la seva banda, Felipe García, que dirigeix un projecte de recerca per desenvolupar una vacuna contra el coronavirus, reflexionava al blog de Cristianisme i Justícia sobre la necessitat d’establir una base ètica sobre la distribució/benefici que les vacunes poden tenir en un món com el nostre. En ple confinament, Felipe García oferia aquest testimoni de lluita contra la pandèmia des de l’àmbit hospitalari i l’exigència de donar una resposta mèdica i humana a la crisi de la Covid-19.

El cicle ‘Els dilluns dels Drets Humans’

Les conferències del cicle tenen lloc un dilluns de cada mes, a les set del vespre a Cristianisme i Justícia (al número 13 del carrer Roger de Llúria, a Barcelona). Les tres primeres sessions del curs tindran com a rerefons la pandèmia i la seva afectació sobre el dret a la salut, els drets dels infants i la democràcia. Les entitats organitzadores són Justícia i Pau, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia, Mans Unides, Càritas Diocesana de Barcelona i el Grup de Juristes Roda Ventura, amb el suport de d’Ajuntament de Barcelona.

En atenció a la situació sanitària, totes les sessions es podran seguir per internet, mentre que la celebració presencial dels debats queda condicionada a les mesures i indicacions establertes a cada moment per les autoritats sanitàries.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.