Salta al contenuto principale

(Editorial Claret) L’Editorial Claret presenta aquesta setmana dues novetats editorials: Raimon Algueró Fortuny. L’amic, el muntanyenc, el mestre, el capellà, de Jesús Renau i Los secretos de la Bahía de Mª Victòria Molins.

Testimonis de la vida de Raimon Algueró

Raimon Algueró Fortuny. L’amic, el muntanyenc, el mestre, el capellà; és una obra dedicada al jesuïta Raimon Algueró i creada a partir de diferents testimonis directes que el van conèixer. El llibre ha estat coordinat per Jesús Renau, jesuïta llicenciat en Filosofia i Teologia. És autor de nombrosos llibres de caire espiritual i pastoral, molts d’ells publicats per l’Editorial Claret.

Raimon Algueró va tractar durant la seva vida una quantitat immensa de persones, de totes les edats i condicions. El llibre dóna veu a molts dels qui van ser companys d’en Raimon i n’expliquen anècdotes, activitats i divertides històries d’uns anys de molta fraternitat i grans canvis en la societat i en l’Església. Alguns el defineixen com “un jove entranyable, bon company, excursionista, fort i constant, organitzat, senzill, servicial, molt treballador i un xic murri.”

Tots els companys que van conviure amb ell en guarden un agradable record des de molts punts de vista: “va ser un religiós absolutament lliurat a la seva missió, que sempre tenia un sí per a celebrar un funeral, visitar un malat, ajudar una família, beneir un casament, batejar un infant o adolescent... i fer un servei si el temps li ho permetia.” D’altres afirmen que va ser “una persona organitzada, previsora, capaç d’improvisar quan calgués i molt fidel als temps de pregària, eucaristia, exercicis espirituals o trobades dels companys.”

Entre els molts testimonis que han escrit sobre la manera com atenia i es relacionava amb les persones i els grups, s’entreveuen les formes més externes de la seva capacitat de relació i la força afectiva que el movia.

Ell llibre vol deixar per escrit el testimoni d’una vida entregada als altres, el record d’una persona entranyable, fidel a l’evangeli, que va marcar la vida de molts. Llegint-lo, es pot tornar a reviure la seva persona, el seu record es fa present en cada línea escrita per un company, un amic, un conegut o un familiar. Es tracta d’una obra que barreja somriures i llàgrimes, com la vida mateixa.

Victòria Molins presenta una novel·la de denúncia social

Per la seva banda, Mª Victòria Molins presenta Los secretos de la Bahía. L’autora és llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, religiosa de la Companyia de Santa Teresa de Jesús i autora d’innumerables llibres. També treballa en el projecte “Hospital de campanya” a l’Església de Santa Anna de Barcelona.

Mª Victòria Molins utilitza la novel·la i els personatges com a mitjà de reivindicació, protesta i denúncia, a la vegada que ressalta valors com l’honradesa i la veritat. Temes com la injustícia, el frau, l’abús de poder i la desigualtat social són tractats per l’autora en contextos que se situen entre Angola i Barcelona. Es tracta d’un llibre de denúncia social on apareixen els grans problemes de la societat actual: fraus, enganys, drogues i perills.

El llibre es desenvolupa a través d’un personatge principal, Míriam, innocent però amb caràcter, que viu una experiència transformadora. Sent jove i metge, decideix anar-se’n uns mesos en un hospital d’Angola, un país de grans contrastos entre la riquesa i la pobresa, on la corrupció està a l’ordre del dia. Allà, s’enfrontarà amb el perill de les màfies que la situaran cara a cara amb l’ètica. El personatge principal està reforçat per personatges secundaris que ajudaran a crear ambients que reprodueixen experiències i llocs que l’autora ha viscut. “Els personatges són ficticis, menys alguns que, de tan coneguts, és impossible ocultar el seu lloc al món” afirma l’autora.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.