Salta al contenuto principale

(Bisbat de Lleida) Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Creu Roja, juntament amb la Plataforma Fruita amb Justícia Social valoren positivament el projecte d’acollida temporal a persones temporeres que han dut a terme a la ciutat de Lleida. L’allotjament, habilitat a la Parròquia de Sant Ignasi de Loiola i amb capacitat per a 11 persones, ha estat en funcionament del 20 de maig al 2 de juny i ha acollit un total de 18 persones, provinents de Senegal i Mauritània. D’aquestes, 7 d’elles disposen de permís de treball i 2 han estat ocupades, mentre només una d’elles ha estat donada d’alta a la Seguretat Social.

Les entitats posen de manifest que al llarg d’aquest període s'han evidenciat algunes de les situacions laborals en què treballa aquest col·lectiu, com són el treball sense contracte, l’ocupació només per alguna jornada i els acomiadaments d’un dia per l’altre. En el moment del tancament de l’allotjament s’havien comptabilitzat 7 persones ocupades en algun moment de la seva estada. Pel que fa a l’assistència, 2 persones han assistit totes les nits de l’obertura del centre i el servei ha acabat comptabilitzant fins a un total de 117 pernoctacions.

Equip tècnic i persones voluntàries, al capdavant

Per gestionar els serveis oferts: control d’accés, consigna, dutxa, bugaderia, sopar, descans nocturn, esmorzar i sortida, s’han necessitat entre 7 i 8 persones diàriament. Hi han format part un equip interdisciplinari integrat per membres de les tres entitats que comptaven amb un educador social, un vetllador nocturn, un mediador, un sanitari i un equip de fins a 32 persones voluntàries. Les entitats també destaquen les col·laboracions individuals que han permès que les persones acollides tinguessin una estada més agradable.

Acció conjunta pel bé comú

Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida i Creu Roja, juntament amb la Plataforma Fruita amb Justícia Social manifesten que aquest projecte ha estat un gota d’esperança en la situació de les persones temporeres a les nostres contrades, realitzat amb la voluntat de posar en marxa una iniciativa conjunta i de col·laboració entre tots els agents implicats. Consideren que accions com aquesta enriqueixen a tothom que en forma part i demostren que Lleida és una societat d’acollida, capaç de construir una acció positiva si el treball es realitza conjuntament pel bé comú.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.