Salta al contenuto principale

(Laura Mor –CR) “Quan coneixes les realitats dels països més desfavorits, t’adones com som nosaltres d’afortunats. És de justícia ser solidari, donar, compartir, ajudar... no podem girar l'esquena a les persones més desfavorides”, defensa la nova presidenta-delegada de Mans Unides Barcelona, Mireia Angerri Feu. Pren el relleu en el càrrec de l’entitat Joan Martí i Llobet, després que hagi esgotat les dues legislatures. Nascuda a Barcelona l’any 1970, és economista, mare de tres fills i està vinculada als caputxins de Sarrià.

Angerri sempre ha fet voluntariat en entitats eclesials. “Quin sentit té la nostra vida si només ens mirem el melic? És quan ens donem als altres que ens sentim connectats al món”, explica. El temps a la universitat, va col·laborar amb Sant Joan de Déu: fent companyia nens malalts els pares dels quals no sempre hi podien ser, a la UCI i també a la setena planta amb infants càncer o amb trastorns d’anorèxia i bulímia. A la parròquia dels caputxins de Sarrià va fer de catequista durant prop de dotze anys i recorda amb estima la figura del pare Josep Massana. Actualment, assessora amb temes d’emprenedoria al projecte del Lloc de la Dona, que promouen les germanes oblates al barri del Raval a Barcelona.

El mes de maig va visitar Madagascar a través de l'ONG Yamuna. Arran d’aquella experiència, l’entitat ha iniciat un projecte de col·laboració amb Mans Unides. Vivint a Catalunya, i amb un peu al Raval amb les germanes oblates s’assegura “el contacte directe sobre terreny” i amb Mans Unides, que descriu com “un projecte molt ambiciós”, guanya la perspectiva global d'acció en els països del sud.

La lluita contra fam al món, assignatura pendent

“La meva intenció en agafar la responsabilitat de la Delegació de Barcelona és continuar amb la nostra fita de lluitar contra la fam al món”, apunta Mireia Angerri. I descriu aquesta lluita com “una assignatura pendent sobretot als països més desenvolupats, que en som els principals responsables”. I aposta per enfortir l’entitat “per seguir sensibilitzant a la societat”.

La nova presidenta considera que és molt important “comptar amb la complicitat de més voluntaris joves, que ens apropin a les noves maneres de fer les coses, de comunicar i de captar nous socis i fons pels nostres projectes”. I també subratlla que “Mans Unides és una entitat creada per dones” i, des d’aquí, vol comptar “amb l'ajuda de moltes més dones valuoses, que en tenim moltes entre nosaltres”.

En l’estratègia que planteja per l’entitat aposta per “reforçar les relacions amb institucions i sobretot crear noves aliances amb empreses”. Ho diu amb l’horitzó “d'avançar en els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030, amb els que ens hem compromès ja fa més de 60 anys”. En concret, la fi de la pobresa i la fam zero, però també salut i benestar, educació de qualitat, igualtat de gènere, aigua i sanejament, acció pel clima o pau i justícia.”

Angerri és llicenciada en Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, té un postgrau en Direcció i gestió de fundacions i entitats sense ànim de lucre. Actualment treballa precisament com a consultora assessorant petites i mitjanes empreses en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Va dirigir durant la crisi econòmica i durant vuit anys la Fundació Emprèn, dedicada a promoure l’autoocupació de persones en risc d’exclusió social. També va ser delegada de la llavors anomenada Fundación Deporte Integra, d’àmbit estatal, dedicada a integrar persones amb discapacitat mental i física a partir de la promoció del voluntariat social dins de les empreses.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.