Salta al contenuto principale

(Fundació Acollida i Esperança) Incrementar el nombre de pisos d’autonomia i poder oferir acompanyament a persones d’edat avançada o amb envelliment prematur són alguns dels reptes de l’entitat.

Després de 25 anys la Fundació Acollida i Esperança continua sent una entitat especialitzada en l’atenció i acompanyament socioeducatiu de persones que viuen amb el VIH/sida alhora que ha ampliat els serveis per atendre també altres persones en risc d’exclusió social. Sota el lema “25 anys acompanyant i confiant en les persones” la Fundació ha celebrat un acte per commemorar el 25è aniversari de l’entitat, amb seu a Badalona. El Círcol de Badalona ha acollit la celebració el 28 de febrer, amb prop de 300 assistents.

“L’exclusió social és conseqüència d’una estructura social injusta que es perpetua i les entitats ens hem d’implicar i col·laborar entre nosaltres per transformar coses”, ha posat de manifest Mijail Acosta, director de la Fundació Acollida i Esperança, qui també ha insistit en què “les entitats donem eines i acompanyen però no apoderem ningú: cada persona té el seu potencial i ha de prendre les seves decisions”.

Estíbaliz López, presidenta del Patronat, ha volgut recordar la missió de l’entitat de “promoure espais d’acollida per a persones en situació d’exclusió social amb la finalitat d’acompanyar-les i donar oportunitats de canvi”.

L’acte ha comptat amb la presència de Chakir el Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies. “Vull agrair a la Fundació Acollida i Esperança aquests 25 anys de fer comunitat en la diversitat, de treball des de l’ajuda entre iguals i l’empatia. Entitats on tothom té el seu lloc i és reconegut són l’exemple de les entitats del tercer sector compromeses amb la transformació social”, ha destacat el Conseller en el seu parlament.

L’alcalde de Badalona Àlex Pastor ha remarcat que “Com a Ajuntament felicitem aquests 25 anys d’acció social de la Fundació Acollida i Esperança i recolzem la lluita contra l’exclusió. L’any 1993 l’Ajuntament va cedir la finca de Can Banús per 50 anys perquè la Fundació hi pogués crear un centre d’acollida i estem contents que l’entitat continuï amb la seva tasca com a entitat badalonina”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.