Salta al contenuto principale

Find out more

(Bisbat d'Urgell) En el marc de la celebració del Sínode dels joves, la fe i el discerniment vocacional, el Bisbat d'Urgell torna a proposar per sisè any consecutiu un festival de música cristiana amb una clara vocació de dur a terme un treball de pastoral juvenil, d'acompanyament dels joves en la recerca de valors i d'actituds a través d'un llenguatge que els és proper: la música i les experiències de solidaritat i reflexió. El Canòlich Music se celebrarà els propers dies 16 i 17 de novembre a Sant Julià de Lòria, al Principat d'Andorra.

Aquest és un esdeveniment únic a Catalunya i Andorra, i dels pocs que hi ha a Espanya amb aquest magnitud i vocació. Ha estat un camí de confiança en les noves generacions, i de treball en equip de moltes persones.

El punt culminant de la trobada és una missa multitudinària, jove i familiar, el dissabte 17 de novembre, que aplega prop d'un miler de persones diverses generacions en un sol acte. Aquesta celebració ve precedida per espais de comunicació i pregària, tallers de reflexió i tallers vivencials (enguany sobre els drets humans) i, per suposat, concerts.

Els concerts es poden seguir el divendres al vespre i a la nit i el dissabte a la nit: hi participen grups de diversos estils, de l'àmbit internacional i catalans o andorrans, amb clara vocació de divulgació de bons valors: Sal 150, Gui Brazil, LZ7, NIRA i el Cor Rock d'Encamp. La missa, amb música en directe, serà animada pel músic català David Pradas i el seu projecte visual i musical "David Pradas Project".

Sis anys de Canòlich

El Festival Canòlich Músic va néixer fa sis anys de la iniciativa d'un grup de joves monitors vinculats a la Delegació d'Ensenyament i de Joventut del Bisbat d'Urgell, i va trobar en la parròquia de Sant Julià de Lòria un espai on desenvolupar-se, amb el suport del Comú de Sant Julià, del govern d'Andorra i de diverses empreses i particulars. Cada any ha desenvolupat un tema, amb la intenció de fer arribar valors sòlids als nois i noies, adolescents i joves que estan construint la seva pròpia percepció de la realitat i del món que els envolta; enguany se celebra el 70 aniversari de la Declaració universal dels drets humans.

Es divulga essencialment a través de les escoles, els mestres i animadors que estan interessats en desenvolupar aquestes dimensions en els joves en diverses àrees geogràfiques: el Principat d'Andorra, l'àrea pirinenca i les escoles de les principals capitals de comarca, de les comarques de Lleida i també algunes escoles de Barcelona, València.

Els joves viatgen amb els seus monitors i mestres a Sant Julià de Lòria i tenen la oportunitat de compartir espais, tallers, i concerts, i conèixer-se. Per molts, la pregària no és aliena a les seves vides, però per alguns, les pregàries de benvinguda el divendres al vespre i al matí del dissabte, molt testimonials i en clau de llenguatge juvenil, són una experiència que els obre la porta a la espiritualitat.

Els delegats de Joventut i Ensenyament, Lluis Plana i mossèn Pepe Chisvert, que l'han presentat aquest dimarts, són els que han liderat aquest projecte, conjuntament amb l’equip organitzar i el suport d'un equip d'unes 90 persones voluntàries, que articulen l'organització dels espais per dormir, els àpats, els tallers, l'atenció als grups i les activitats.

Hi col·laboren els serveis de circulació i manteniment del Comú (ajuntament) de Sant Julià de Lòria, i empreses vinculades a les telecomunicacions en el suport logístic.

Es fa una retransmissió i seguiment informatiu a través de xarxes socials, Youtube, Facebook, i de mitjans televisius, com Andorra TV, Pirineus TV i Ràdio Estel.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.