(Fundació Pere Tarrés) La posició social de les persones pot arribar a definir una exposició a més problemes de salut i a menys accés a recursos per combatre’ls. Als darrers temps de crisi aquest problema s’ha vist agreujat fins a punts d’exclusió residencial. Algunes persones pateixen malalties mentals desateses pel propi sistema sanitari. Les dones es veuen exposades a discriminacions diverses de manera diària, i algunes a la violència masclista, que és ja un problema real de salut pública. En el llibre “La salut conculcada”, el professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, Carles Ariza, fa un recull d’aquestes i altres situacions amb tantes persones darrere en necessitat d’una adequada atenció de salut pública.
Ariza és llicenciat i doctor en Medicina i Cirurgia, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i màster en Salut Pública. Treballa a l’Agència de Salut Pública de Barcelona com a cap del Servei d’Avaluació i Mètodes d’Intervenció i és professor a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL.
La presentació de l’autor anirà a càrrec del doctor Joan Subirats, catedràtic en ciència política, és especialista en temes de governament, gestió pública i l’anàlisi de polítiques públiques. Subirats, és investigador i professor del Programa de Doctorat en Polítiques Públiques a la Universitat de Barcelona.
“La salut conculcada” és el quart llibre de la Col·lecció Universitat i Acció Educativa, dirigida des de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL i editada per Claret. Aquesta col·lecció té per objectiu oferir textos acadèmics sobre temàtiques pròpies de les professions socials i educatives, que siguin d’utilitat a estudiants i professionals en exercici.