Salta al contenuto principale
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Escola Municipal d'Humanitats de Girona
Adreça (carrer i número)
Pl. de la Mercè 12
Municipi
Girona
Nom de l'entitat organitzadora
Escola Municipal d'Humanitats de Girona
Persones que intervenen
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

"La banalització de la paraula", conferència de Lluís Duch a Girona

A la conferència, Duch analitzarà qüestions com L’ésser humà com a ésser de paraula (homo loquens), les modalitats de la paraula humana

Lluís Duch, en el marc del seminari que oferirà a la Facultat de Lletres de la UdG, impartirà la conferència oberta al públic "La banalització de la paraula" el dimecres 22 de novembre a les 19h a la seu de l'Escola Municipal d'Humanitats de Girona (Pl. de la Mercè 12).

La paraula humana com a paraula transmesa (estructures d’acollida), la crisi de la confiança en les nostres societats, el reduccionisme actual de la paraula humana: l’econòmic, la crisi de la lectura: antropologia dels sentits corporals humans i la rehabilitació necessària de la paraula humana: testimoniatge.

Lluís Duch (Barcelona, 1936) és doctor en antropologia i teologia per la universitat de Tübingen i professor emèrit de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona, i de l’Abadia de Montserrat. És monjo de Montserrat des de 1961. Ha traduït escrits de Luter, Müntzer, Silesius, Schleiermacher i Bonhoeffer. És autor de més de cinquanta llibres i opuscles, i de més de tres-cents articles i col·laboracions en obres col·lectives.

La seva dilatada trajectòria intel·lectual ha estat reconeguda i estudiada al llibre d'homenatge Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluis Duch (tambè en castellà, (Fragmenta, 2011). A Fragmenta ha publicat també Religió i comunicació (2010, també en castellà), obra que composa una mena de díptic junt amb el volum Religión y política (2014), i L'exili de Déu (2017, també en castellà). També ha traduit i introduït Moisès i Aaron, d'Arnold Schönberg(2012), amb la col·laboració de Josep Barcons. I és autor de la introducció del llibre Violencia y monoteísmo, de l'egiptòleg alemany Jan Assmann (2014).