(FEDAC) Després de l’èxit assolit amb l’acte Educar #avuixdemà el passat 8 de setembre a l’Auditori, amb més de 2.000 assistents i una notable repercussió mediàtica, FEDAC segueix generant diàleg per la innovació educativa. En aquesta ocasió, ho farà de la mà de dos líders d’opinió dins el panorama educatiu i pedagògic, Àngel Castiñeira i Alfredo Hernando, el proper dijous 17 al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet.
La innovació en la pedagogia i en la pròpia estructura de les escoles, així com el concepte de lideratge en les organitzacions educatives són dos dels 24 reptes als que s’enfronta FEDAC en el seu nou projecte educatiu #avuixdemà, i que Castiñeira i Hernando posaran en valor en les seves intervencions.
Àngel Castiñeira és director de la Càtedra LideratgeS i Governança Democràtica a ESADE, centrada en l’estudi de formes de lideratge adequades als nostres entorns actuals, a través de la promoció del diàleg entre organitzacions (empreses, universitats, administració) i els diferents actors (empresaris, directius, representants públics). És també director de l'Observatori de Valors impulsada per la Fundació Lluís Carulla i ESADE. És autor i coautor d’un gran nombre de publicacions en el camp de l’educació i l’àmbit social i col·laborador actiu a diversos diaris i revistes especialitzades.
Alfredo Hernando és educador, investigador i comunicador. Ha estat cap de redacció de la revista Educadores i és autor i coautor de diversos llibres de l’àmbit pedagògic. De la seva vocació educativa neix Escuela21.org, projecte que dirigeix des de 2013 i que l'ha portat a donar la volta al món durant un any visitant escoles capdavanteres en la innovació per entendre en què es basa l'èxit en l'educació. Aquesta aventura la recull el seu llibre Viaje a la escuela del siglo XXI. Así trabajan los colegios más innovadores del mundo, de descàrrega lliure aquí.
Any Congressual FEDAC #avuixdemà
Al llarg del curs la fundació dominica, que compta 10.500 alumnes a les seves aules i 900 professors, desplegarà el diàleg educatiu al territori català, potenciant els municipis pròxims a les seves 24 escoles, ja que mantenir una actitud proactiva cap a l’entorn és un factor clau pel canvi educatiu que estan portant a terme.
Aquest serà el primer de cinc actes que tindran lloc al llarg del curs a Girona, Lleida, Manresa i Barcelona, i que comptaran amb intervencions de Roser Batlle, Ismael Palacín, Joan Manel del Pozo, Marc Sanz, Maria Acaso, David Bueno, Lluís Font,Jesús Alcoba, Ester Bonal, David Gómez-Olivé i Anna Manso entre altres.
Cada sessió partirà d’un dels quatre blocs que conformen els 24 reptes del projecte #avuixdemà, i serà una nova crida a la participació generalitzada, per la confecció d’un futur educatiu de qualitat i d’acord amb les necessitats actuals.