Salta al contenuto principale
Galeria d'imatges

(CR) L’espai polivalent recentment reformat del temple parroquial de Santa Madrona del Poble-Sec, era el lloc més adequat per a la presentació del número 254 de la revista Qüestions de Vida Cristiana sobre "Arquitectura i espiritualitat". La presentació que es va fer aquest dimarts va anar a càrrec de Francesc Torralba, director de la revista i membre del patronat de la Fundació Joan Maragall. Torralba va destacar, la solidesa d'una publicació cultural que assoleix més de dos-cents números publicats i el caràcter pluridisciplinar d'aquest monogràfic dedicat a l'estudi de la conjunció entre l'arquitectura i l'espiritualitat al llarg dels nou articles publicats.

El director de la revista, que edita conjuntament l'Abadia de Montserrat i la Fundació Joan Maragall, va presentar tres vies per suscitar la dimensió transcendent de l'espai que, a priori, no resulta neutre emocional ni espiritualment. Aquestes tres dimensions són el valor simbòlic, doncs l'espai sensible és capaç d'evocar allò invisible; el pòsit històric, entenent que la matèria és portadora d'un sentit comunitari; i, finalment, l'element relacional, doncs el lloc que ens transcendeix és aquell en el qual som reconeguts més enllà dels rols professionals.

També van participar de l'acte els quatre articulistes residents a Barcelona: Bartomeu Jané, Concepció Peig, Ricardo Gómez Val i Eloi Aran. Els dos darrers són alhora els coordinadors del Seminari Intern sobre Patrimoni Sacre de la Fundació Joan Maragall, el qual porta ja més d'un any de recorregut. Van valorar molt positivament la possibilitat d'aquestes quatre trobades anuals que estableixen ponts de diàleg entre l'àmbit professional de l'arquitectura i la reflexió teològica. Aquest seminari ha aplegat una mitjana de més d'una vintena participants per sessió i ha comptat amb les ponències del bisbe Francesc Pardo (delegat del SICPAS), Josep Maria Riba (Director del Museu Episcopal de Vic) o Jaume González Padrós (Director de l'Institut Superior de Litúrgia de Barcelona) per la part teològica, i Enric Comas, Ramon Maria Reig, o el despatx T113-Taller d'Arquitectura per la part arquitectònica entre d'altres. Unes sessions que estan obertes als interessants en aquest diàleg professional i teòlogic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.