(Església Plural) El jurat dels Premis Església Plural 2016, reunit dimarts d'aquesta setmana, ha decidit per unanimitat concedir el premi Mn. Vidal i Aunós a una trajectòria personal a la religiosa escolàpia Maria Pau Trayner. Pel que fa al premi a una trajectòria col·lectiva, és per a l’escola Cintra, que enguany compleix el 20è aniversari de la seva fundació. I el premi a un projecte d’acció social serà concedit a l’espai 'El lloc de la Dona' de les germanes oblates pel seu projecte Dona Kolors.
Aquest dimarts el teatre de la parròquia de Sant Medir de Barcelona acollirà la celebració de lliurament dels premi. En l'acte hi intervindrà Eduard Sala, educador social, membre del jurat que atorga els premis i cap d’acció social de Càritas, i la monja Victòria Molins, amb un diàleg amb Maria Pau Trayner, guanyadora del premi Mn. Vidal i Aunós a una trajectòria. Serà un diàleg que porta per nom “Amb l’Evangeli al cor”.
La celebració comptarà amb una actuació musical a càrrec de la violista Judith Terribas, que interpretarà peces clàssiques i tradicionals catalanes. També es farà memòria de Mn. Vidal i Aunós.
Anteriors edicions dels premis van reconèixer Josep M. Hortet Gausachs i Punt de Referència (2015) i Josep Dalmau, la Fundació Quatre Vents i Verdallar (2014).
Maria Pau Trayner
Maria Pau Trayner Vilanova és mestra, doctora en Antropologia Cultural, llicenciada en Teologia Sistemàtica. Des de fa molts anys viu al barri de Can Serra de L’Hospitalet on ve desenvolupant una intensa tasca social. És pionera a Catalunya i Espanya en introduir i difondre l’estudi i la reflexió sobre els textos evangèlics des de la perspectiva de dona, que li permet descobrir una nova visió de Jesús que la porta al compromís radical amb els drets i les lluites de les dones. Des dels inicis ajuda a donar forma a una nova eina eclesial de reivindicació de la paritat de gènere en l’àmbit eclesial, primer catòlic i més endavant compartint lluites amb dones d’altres religions. La seva vocació docent l'ha portat sempre a donar molta importància a la formació de les dones, primer al barri de Can Serra, durant els anys més difícils dels franquisme, i després arreu on calia ajudar a desvetllar la consciència de les dones. El 2001 fa el primer viatge a Llatinoamèrica i des de aleshores viatja periòdicament per recolzar diverses causes relacionades amb els drets de les dones.
Escola Cintra
L’escola Cintra ubicada al cor del barri del Raval de Barcelona, treballa amb nois i noies de 12 a 16 anys. El seu projecte educatiu anomenat “Projecte de reconstrucció” vol recuperar tot allò de positiu que hi ha a l’interior dels joves, però que les condicions socials i de desestructuració familiar han malmès temporalment o bé ha quedat relegat al fons del seu ésser, deteriorant greument la seva confiança i autoestima. Cintra ha estat i és una oportunitat per a despertar el més genuí de cadascú i aconseguir la integració personal i social que permeti trencar el cicle viciós de l’exclusió.
Us convidem a participar en l’acte de lliurament del premi que tindrà lloc dimarts vinent 17 de maig, a les 7 del vespre, al teatre de la parròquia de Sant Medir, carrer Constitució 17 de Barcelona.
Dona Kolors
El lloc de la dona centra la seva tasca en l’atenció de dones que es troben en contexts de prostitució i tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual. L’any 2012 varen engegar el projecte Dona Kolors amb objectiu de donar una alternativa de feina professional en el sector tèxtil formant en costura i en el funcionament d’un taller de producció.