Salta al contenuto principale
Galeria d'imatges

(Alba Sabaté –CR) El Raval és la suma de tots, un espai d’acollida. Aquest és el missatge que ha llençat aquest dimecres el Grup Interreligiós del Raval de Barcelona (GIR) durant la quarta edició de la Pasqua Interreligiosa, que ha tingut lloc a la Rambla del barri. L’objectiu, segons Fàtima Ahmed, una de les organitzadores i membre de l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona, és “contribuir a una bona convivència amb activitats en què la gent participi i es relacioni”.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència i implicació d’un grup nombrós de veïns de totes les confessions. Després dels parlaments institucionals, membres musulmans, jueus, cristians, protestants i sikhs de les diferents comunitats del GIR han compartit el seu desig de pau amb la lectura de textos al voltant de l’hospitalitat. L’acte ha gaudit d’una gran acollida per part de tots els assistents. Alguns dels participants que el presenciaven per primera vegada, i concretament un grup de nois del Temple Sikh Gurdwara Guru Darshan Sahib –situat al carrer Hospital–, l’han valorat molt positivament.

“Es tracta de trobar l’element que ens uneix i no allò que ens separa”, destaca Ahmed. Aquesta tarda, a més del caràcter intercultural del districte, també els ha unit la degustació de la tradicional mona de Pasqua. Les delícies de tothom però, no les ha fet el berenar sinó l’actuació musical del cor infantil del centre filipí Tuluyán-San Benito, que ha tancat la celebració tot aixecant una pancarta d’acollida. La participació dels més petits ha estat destacada durant tot l’esdeveniment. “Per a nosaltres és molt positiu que vinguin els joves perquè interactuen amb la gent gran”, assegura Ahmed. Promoure la relació entre generacions és també una de les metes del GIR.

El Grup Interreligiós del Raval es configura per dotze entitats religioses, socials i culturals de la zona, com per exemple, el Consell Islàmic de Catalunya, la Comunitat Parroquial del Carme, l’Església Protestant Barcelona Centre, l’entitat Educativa o la Fundació Benallar. L’entitat va néixer l’any 2001 per promoure la bona convivència i lluitar contra els estereotips. Impulsada per la riquesa cultural, durant l’any organitza diverses activitats al voltant de les celebracions principals de totes les confessions, com són Nadal, Pasqua o el Ramadà.

D’altra banda, i amb un objectiu divulgatiu, l’organització edita anualment un calendari intercultural de festivitats del districte. Segons Ahmed, “tot plegat són petites activitats que sumen”. Aquest dimecres a la Rambla del Raval, cultures, religions i generacions, units pels mateixos desitjos i pel mateix orgull de barri, han sumat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.