Salta al contenuto principale

(Escola Pia) 1.100 noies i nois de 1r de Batxillerat, d’entre 16 i 17 anys, debatran sobre l’ús dels nous mitjans tecnològics de comunicació. Llums i ombres sobre les realitats que construeixen amb els mòbils i les tauletes. Ho faran en una jornada en el marc de la trobada 'Fem Àgora', que organitza l’Escola Pia de Catalunya aquest divendres i que té com a títol 'Connectar per desconnectar'. Enguany la trobada se celebra simultàniament a les escoles d’Igualada, Mataró i Caldes de Montbui.

Una comissió de professorat de Filosofia ha desenvolupat el tema juntament amb l’Àrea de Projecte Educatiu a petició dels propis alumnes, ja que la temàtica en concret els interessa i van demanar treballar-la en profunditat.

Organitzats en dinàmiques de petits grups analitzaran com els dispositius mòbils, les xarxes socials i els ordinadors condicionen la nostra vida: la forma d'accedir a la informació; de relacionar-nos amb els altres; de viure el temps d'oci; de veure el món i de construir, fins i tot, la nostra identitat personal.

Es vol fer filosofia "en viu" per a prendre consciència d'aquesta realitat seductora i alhora compromesa. Si se sap què tenim a les mans es pot decidir millor a què ens volem connectar i a què ens volem desconnectar. Els temes de discussió passen per debatre la 'Societat de l’espectacle, el jo digital, aparença a les xarxes, la globalitat de la informació, la realitat, la dependència de la màquina o les noves relacions personals', entre d’altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.