Salta al contenuto principale

(Laura Mor –CR) Hi ha tres persones sobre l'escenari. Un crític comenta una seqüència de cinema contemporani de no més de cinc minuts. Un pianista manté el clímax de la pel·lícula. Mentre que un tercer reinterpreta l'escena a la llum d'un manament. És el nou “espectacle-impacte” que ofereixen l'Escola Cristiana de Catalunya, la Delegació Diocesana d'Apostolat Seglar i la Fundació Unaveu. Tindrà lloc els dijous 19 i 26 als Jesuïtes El Clot de Barcelona i, amb el títol 'Misericòrdia: el secret dels 10 manaments', s'adreça a pares, mestres i educadors.

“Volem propiciar la vivència digne, intel·ligent i postmoderna de l'esdeveniment fundant i per això hem creat un nou gènere comunicatiu”. Ho diu Xavier Morlans, que és qui conduirà els monòlegs en aquesta “nova versió dels 10 manaments”. Ho farà acompanyat del crític de cine Peio Sànchez i de la música en viu del pianista Antoni-Olaf Sabater.

Una eina per a les escoles

La idea és que les escoles s'hi enganxin i puguin practicar aquest “nou gènere” de forma autònoma i d'acord amb el carisma de cada centre. És el format del Vine i veuràs “amb un clima tipus Taizé, tranquil i serè perquè les persones puguin descobrir com en aquest context Jesús parla”, hi afegeix Xavier Morlans.

L'entrenament amb les persones que hi estiguin interessades tindrà lloc a posteriori de l'espectacle, durant quatre dissabtes dels mesos de gener i febrer.

“Sense impacte no hi ha procés”

L'organització considera que pares i mestres, en la franja dels 30 als 55 anys, confien en els valors religiosos de la mateixa escola i, un gruix important, hi delega també la transmissió de la fe. D'aquí la proposta d'apropar les trobades de primer anunci a aquest col·lectiu: “No és una conferència, no és catequesi, és un espectacle que vol provocar un impacte perquè sense impacte no hi ha procés”, defensa Morlans.

I fa una lectura històrica dels models catequètics actuals: “La generació dels setanta que vam viure el nacional catolicisme fugim del discurs que pretén tocar el cor. Però ens hi hem de reconciliar”. Xavier Morlans explica com “els documents de la pròpia Església diuen que ens hem d'autoevangelitzar” i que “això s'ha de fer bé” perquè “els telepredicadors han fet molt de mal”. Tanmateix, considera que des de 2002 s'està consolidant un estil català, tranquil i intel·ligent” que ha de permetre propiciar aquesta vivència de Jesús i ha d'ajudar a trobar “la font dels valors que nosaltres tenim”.

Aquí podeu veure el clip que convida a l'acte:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.