Salta al contenuto principale

Find out more

Galeria d'imatges

(CR) Veraç, interessant i útil, és com creuen que es defineix millor el contingut de CatalunyaReligió.cat segons els lectors que van contestar l'enquesta sobre el portal. Aquest material va servir per la reflexió que aquest divendres vam fer conjuntament els col·laboradors del portal i representants de les entitats religioses i educatives que hi donen suport.

La jornada de treball es va fer amb una vintena d'assistents a la seu de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna a Barcelona. L'objectiu va ser dedicar una jornada de reflexió al futur del portal en un nou context més de cinc anys després de la seva fundació. Per això, es va comptar amb la intervenció inicial del copresident del Consell Editorial del CatalunyaReligió, Josep Maria Carbonell, sobre el context eclesial i cultural; i del professor de Blanquerna i subdirector de El Periódico, Albert Sàez, sobre el nou entorn mediàtic i digital.

De l'enquesta destaca una bona nota global del portal, un 7,4 sobre 10. I sobretot una bona valoració del seu contingut informatiu. També posa de manifest les mancances com una major cobertura del territori i de les religions minoritàries i propostes de canvi en el disseny.

En la valoració global els lectors parlen d'un portal seriós, plural i amable, com les tres paraules que millor el defineixen. També destaca com a millor tractament els temes que afecten al papa Francesc, a la Vida Religiosa, i a les activitats vinculades a l'acció social de les entitats religioses.

En les línies de futur que es van apuntar a la reunió hi ha la d'enfortir el portal com a comunitat de lectors, utilitzant especialment les xarxes socials, i oferir més recursos pràctics i propostes vinculades a la vivència religiosa.

A més dels redactors del portal, en la reunió hi van participar representants dels maristes, dels jesuïtes, dels salesians, dels escolapis, de La Salle, de Sant Joan de Déu, dels caputxins, de la FEDAC, de la Fundació Escola Cristiana, d'IQS, i de la Fundació Blanquerna, a més de rebre per escrit les aportacions d'altres entitats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.