Salta al contenuto principale
Galeria d'imatges

(CR) Amb entrevistes, vídeo i àudio dels protagonistes ja existeix el primer mapa interactiu multimèdia de missioners catalans al món. Es tracta de www.missioners.cat, una eina que permet conèixer de prop qui són i què pensen els missioners que han sorgit de casa nostra sobre l’Església, Catalunya, la vida amb els més pobres i el sentit de donar-se als altres.



El mapa, que ha rebut una subvenció de la Direcció General d’Afers Religiosos, ha nascut de la mà de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura per tal d’oferir un portal que agrupi entrevistes a persones que es troben en vies de desenvolupament fent una tasca humanitària amb un rerefons religiós. Alguns són diocesans, altres religiosos i també hi ha laics, tots ells majoritàriament amb molts anys d’experiència missionera.



El portal inclou un mapa on hi ha miniclips i informació sobre què pensen els missioners, amb entrevistes de fons i amb testimonis personals i context dels entrevistats. El mapa també inclou i s’han entrevistat missioners en retorn, que ja estan a Catalunya, tot i que s’ha prioritzat qui està en missió.



L’usuari troba fitxes informatives, la transcripció de text de l’entrevista, vídeos, talls d’àudio i una galeria de fotografies. El mapa també està present a les xarxes socials de Twitter, Vimeo i Flickr.



Cuba, Perú, Bolívia, Etiòpia i Senegal són alguns dels països visitats en aquest primer impuls del mapa missioner.



Jordi Sànchez, un dels membres de l’equip de Missioners.cat i la persona que ha fet la majoria de les entrevistes als missioners, explica a Catalunya Religió que “aquest mapa internacionalitza la tasca d’aquestes persones que fan tant de bé i visualitza arreu del món el seu testimoni. Per això els clips de video estan subtitulats en anglès”.



La recollida d'aquestes fonts orals en imatge, àudio i la seva transcripció serveixen per conservar el testimoni de tots aquests catalans i catalanes que viuen en la distància fent de frontissa entre cultures i religions.



Sánchez Torrents afegeix que “no es tracta només de fer un cens, ni d’enumerar els missioners sinó de trobar i donar preferència als testimonis més punyents i interessants que puguin parlar de la seva missió i també de com veuen l’Església, Catalunya, i qüestions sobre la vida i la mort”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.