Salta al contenuto principale

(CR) El 17 i 18 d’octubre d’enguany va tenir lloc a Poblet la quarta trobada d’intel·lectuals catòlics acollits per l'abat Josep Alegre i per tota la comunitat cistercenca. El tema de la trobada era explorar quina novetat o novetats pot aportar el cristianisme en la societat actual. La trobada va reunir unes vuitanta persones i va alternar moments reflexius i espais de pregària, meditació i convivència en un clima de calidesa i familiaritat molt especial. Va comptar amb dues ponències principals d’Ignasi Boada, professor de la Universitat Ramon Llull, de Camino Cañón, de la Universidad Pontificia de Comillas, i amb tres comunicacions, presentades a la tarda, per part d’Anna Roig, de Càritas Barcelona, d’Eduard Ibañez de Justícia i Pau), i d’Inês Castel Branco, de Fragmenta Editorial.

Totes les presentacions van anar seguides d’un diàleg participatiu i intens en un marc de cordialitat. La trobada va ser especialment útil per fer un diagnòstic de la situació i per entreveure allò de valuós i significatiu que pot aportar el cristianisme en la cultura del present. Es va subratllar, de manera especial, el vector de l’esperança i l’alegria enfront del desànim, la vivència de la transparència davant l’opacitat del món, la dinàmica comunitària i els vincles fraterns davant el jo connectat a la infoesfera, el compromís amb els més febles, una economia social basada en el do i la gratuïtat, l’articulació d’una litúrgia creativa i acollidora, atenta als signes dels temps i la necessitat de mostrar el nucli essencial de la fe a través del propi testimoniatge de vida.

Els continguts d’aquesta trobada es publicaran, com cada any, en un llibre editat per la Fundació de Poblet que es presentarà a Barcelona. Tal com expressa l’Abat, la trobada és un espai de trobada de laics i per a laics catòlics amb la finalitat d’aprofundir l’opció de fe i enfortir-la. L’equip convocant i organitzador està integrat pel Cristòfol Trepat de la Universitat de Barcelona, Maria del Mar Galceran i Francesc Torralba de la Universitat Ramon Llull.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.