Salta al contenuto principale

El proper divendres 29 de juny a les 18:00h tindrà lloc la presentació del llibre "Cap a una arquitectura de l'esperança. L'espai religiós contemporani a la recerca de sentit" (Pagès Editors) a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret (Roger de Llúria 5). Els ponents seran els següents:

Dra. Maria del Mar Galceran. En representació de la Fundació Joan Maragall. Cap pedagògica de l'ISCREB. Docent al Postgrau en Comunicació i Educació Espiritual de la Blanquerna i Secretaria Executiva del Secretariat de Teologia a la Universitat.

Bert Daelemans sj i Pau Vidal sj. Jesuïtes i arquitectes. Han col·laborat en el retorn (la segona part) del llibre, que té format epistolar. Els dos han coincidit durant un any d'estudis a Berkeley (Califòrnia), on el primer feia els seus estudis de doctorat en teologia focalitzat en l'arquitectura religiosa contemporània i el segon feia la llicencia en teologia sobre l'espiritualitat de les persones migrades (ha col·laborat en la seva etapa de magisteri amb el JRS a Libèria). Fotografia: Pau, Bert i Jorge a la Catedral de Los Angeles (de l'arquitecte Rafael Moneo)

Sr. Lluís Pagès. Director de Pagès editors.

Eloi Aran, l'autor del llibre "Cap a una arquitectura de l'esperança"

 

 

Sobre el llibre:
On rau el malestar entre els usuaris i els dissenyadors dels espais religiosos contemporanis?, Com afrontar un encàrrec d’arquitectura religiosa?, Com entendre l’espai del cristianisme, les religions i l’espiritualitat en la societat secular del s.XXI?. Aquestes són algunes de les preguntes que han generat el present assaig sobre el sentit de l’arquitectura religiosa contemporània. El treball ha estat realitzat seguint una estructura epistolar entre l’autor i els arquitectes i jesuïtes Bert Daelemans i Pau Vidal, que també han reflexionat sobre aquesta temàtica al llarg dels seus estudis.
 
Sobre l’autor:
Eloi Aran i Sala (Barcelona, 1977) és arquitecte i teòleg. Actualment, havent realitzat diferents projectes d’arquitectura corporativa, exerceix de professor de dibuix tècnic i religió als cursos de batxillerat i és docent als Instituts Superiors de Ciències Religioses de Barcelona i Lleida, tasques que compagina amb el disseny d’espais religiosos, com ara la reforma del cancell de Santa Maria del Pi en col·laboració amb el despatx T113. És membre del consell de redacció del portal d’actualitat religiosa catalunyareligio.cat, on escriu al blog cooperatiu “Betel. Arquitectura, art i religió”.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.