És una proposta que fem l’Equip de Pastoral Obrera de Sant Feliu a totes les parròquies i comunitats del nostre bisbat. Ho fem ara, des de la Pasqua fins al Primer de Maig.
Ens ha semblat que era una bona manera d’expressar la nostra solidaritat amb les persones que pateixen l’atur i d’estimular-nos mútuament per buscar respostes. Perquè creiem que la victòria de Jesús sobre la mort també és la victòria de les persones per damunt de les dificultats socials i econòmiques que estan vivint. I ho fem a través d’un cartell que hem enviat a tot el bisbat. Com podeu veure, el cartell és, de fet, una llarga pregària que tot seguit us transcrivim, i que arriba acompanyada d’alguns textos de la Doctrina Social de l’Església. La proposta és molt flexible i permet treballar-la de forma personalitzada a cada parròquia, segons la disponibilitat i motivació de la gent. Per exemple:
- Es pot penjar, senzillament.
- Es pot penjar, i a les eucaristies del 29 d’abril –per ser el diumenge més proper al 1 de maig- es poden llegir les pregàries.
- Es pot fer tot l’anterior, i recollir durant aquests dies totes les intencions per les persones concretes i empreses del barri, poble o ciutat que viuen l’atur
- Es pot penjar el cartell més enllà de la parròquia, per fer visible la preocupació dels cristians pel tema...
- Es pot muntar una vetlla de pregària...
I mil coses més que, si ens hi posem, poden convertir-se en iniciatives solidàries. Els anys 80 vam patir una gravíssima situació d’atur i dels cristians van sortir idees i propostes: cooperatives, formació, entitats de reinserció laboral, agrupacions de joves. Potser ara també poden sortir noves idees... D’això es tracta.
El text de la pregària és el següent:
Senyor,
Aquesta Pasqua posem davant teu totes les persones del nostre entorn que pateixen per causa de l’atur: els nostres veïns, els nostres fills, els nostres pares, els nostres companys, nosaltres mateixos...
Tu, que has volgut viure amb nosaltres i com nosaltres, i que has vençut la mort,
√ fes-nos solidaris, per compartir amb els altres tot el que tenim,
√ fes-nos esperançats, perquè siguem capaços d’imaginar un futur tal i com tu el vols,
√ fes-nos acollidors, per obrir-nos de debò a totes les persones que pateixen, vinguin d’on vinguin,
√ fes-nos lluitadors per defensar els drets legítims dels homes i dones treballadors.
√ fes-nos creatius a l’hora de buscar respostes a la manca de feina.
√ fes-nos dialogants, per caminar junt amb els altres.
La proposta, a més, s'inscriu dins de l'objectiu diocesà d'enguany: El compromís social cristià: “El veié i se’n compadí” (Lc 10,25-37)
Mercè Solé