Salta al contenuto principale

Qui ha estat, fins fa quatre dies, President de la Fundació Joan Maragall, el Dr. Antoni Matabosch, reuneix en una sola persona, a la manera del més pur estil del Renaixement, tot un ventall de personalitats.

És l’intel·lectual que sap exposar polida i serenament el seu pensament. És el teòleg que presenta la seva fe des de l’aprenentatge que ha fet dels aprenentatges dels altres. És l’home de la cultura a qui no li és estrany el que pensa i viu el món que l’envolta. És l’home de l’acadèmia, les aules de la qual han estat testimonis del seu mestratge. És l’home del diàleg interreligiós perquè abans ha estat un dels pares del diàleg ecumènic. És l’home de la gestió perquè s’ha sabut arremangar quan se li ha demanat. També és l’home proper, de la broma, del cor tendre, del compromís amb els altres i d’una envejable capacitat de treball que fa que molts de nosaltres ens preguntem com pot arribar a tot. Però, per sobre de tot, és l’home de la fe que s’ha endinsat en el terreny de la cultura amb l’ambiciós projecte de promoure una reflexió intel·lectual des de l’observança catòlica de la vida. I tot això ho fa sense abandonar el seu compromís d’Església ni l’obediència que d’aquest compromís se’n deriva.

Aquest regal del cel es troba en un dels seus millors moments a la vida i, segurament, des d’aquesta capacitat d’anticipar-se al futur ha impulsat la renovació de la presidència de la Fundació Joan Maragall en la persona de Josep Maria Carbonell. Un doble encert de totes totes.

Un primer encert perquè promoure el relleu d’un mateix no és pas plat de cada dia entre nosaltres. Un segon encert perquè fer-ho en la figura d’en Josep Maria Carbonell és garantia de futur.

El Dr. Antoni Matabosch s’ha caracteritzat per encarnar i expressar el que ell mateix presenta com “el model Barcelona de l’Església Catòlica”. És evident que aquest model no l’ha construït ell sol, però també és evident que la seva ha estat una contribució decisiva.

Ha estat gràcies a aquest “model Barcelona de l’Església Catòlica” que avui en dia gaudim de realitats com la del GTER, el Grup de Treball Estable de les Religions. I en aquest camí la presència i l’activa companyia del Dr. Antoni Matabosch segueix sent imprescindible.

Gruppi

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.