Salta al contenuto principale

Us recomano que llegiu les intervencions que van produir-se a la darrera trobada de la Unió de Religiosos de Catalunya en un debat sobre la informació religiosa a Catalunya i que trobareu al seu butlletí, aquí. En va parlar també en Jordi Llisterri, director de CatalunyaReligio.cat, al mateix portal, encara que la seva ponència serà publicada més endavant. El debat comptà amb la ponència d’Oriol Domingo (La Vanguardia), seguida de quatre comunicacions: la citada de Llisterri, la d'Òscar Bardají (cap de premsa de l’Abadia de Montserrat), la de Montse Girbau (cap de premsa de la Companyia de Jesús) i la de Sergi Rodríguez (cap de premsa dels Salesians).

Domingo, entre d'altres coses, diu que la informació religiosa als mitjans és "escassa. Anecdòtica. Tòpica. Superficial. Escandalosa. Església caricaturitzada. Amb programes a ràdio i TV en horaris dolents. Hi ha una Església silenciada. Perquè el seu pensament i la seva activitat més significatives i positives són silenciades. Moltes vegades hi ha una informació sobre un afer religiós que va a política, economia o cultura... Per què? Perquè es subratllen els aspectes polítics, econòmics o culturals mentre que els aspectes religiosos queden a la penombra".
En un altre ordre, el divendres passat, el Col·legi de Periodistes de Catalunya acollia una taula rodona convocada pel Centre UNESCO de Catalunya per debatre sobre llibertat religiosa i llibertat d'expressió als mitjans, en la qual quatre periodistes especialitzats van poder reflexionar plegats "sobre les tensions que sovint genera l'exercici d'aquests dos drets fonamentals i sobre la manera com aquesta tensió pot ser creativa i generadora d'una convivència més justa i participativa". Més informació, aquí.
Finalment, us recomano la lectura de l'article recent de Bisbe de Lleida (aquí), Joan Piris, en què reflexiona sobre la recent reunió, a Roma, dels presidents de Comissió de Mitjans i experts de les Conferències Episcopals d’Europa i representants d’organismes catòlics per a la comunicació, en el marc de l’Assemblea que organitza la Comissió Episcopal Europea per als Mitjans sobre les capacitats d'nternet i el paper de l'Església. Sona bé, ja veureu. Ara ens hi hem de posar.

Vegeu, en aquest bloc, sobre el mateix tema: Església al Twitter, Ora et bloc, La Blocsfera cristiana i la xarxa, Internet v. Catderal, Dominical amb dominics, Imatge de l'Església a la xarxa, Oint Ohio, Com comunica l'Església?

Gruppi

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.