Salta al contenuto principale
(Bisbat de Sant Feliu) S’han realitzat a Sant Feliu de Llobregat, i anteriorment a Vilafranca del Penedès, les Jornades de Formació i Animació Pastoral, organitzades per la Delegació Diocesana de Pobles i Comarques, amb la col·laboració del Centre d’Estudis Pastorals. Els ponents Arcadi Oliveres, Eduard Ibáñez, Josep Maria Carbonell, Antoni Puigverd, Jordi Cervera han reflexionat sobre el panorama social i el compromís cristià al món d’avui, mentre que en format de taula rodona s’ha conegut el testimoni de diversos cristians compromisos socialment.
Aquesta iniciativa arriba enguany a la seva 17a edició a la seu de Vilafranca, per a la vicaria del Penedès-Anoia-Garraf, i a la 6a a Sant Feliu, per a la del Llobregat. A la capital del Penedès van tenir lloc del 17 al 20 d’octubre, mentre que a la Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat ha estat del 14 al 17 del present mes de novembre.
El bisbe Agustí va obrir les Jornades a Sant Feliu, que van començar amb la ponència del pare Jordi Cervera, caputxí i professor de la Facultat de Teologia, sobre el clam per la justícia a la Bíblia. En la seva intervenció, el P. Cervera va expressar que el missatge i la inquietud social, ben clars en la figura de Jesús, també són presents a l’Antic Testament i ho exemplificava amb les indicacions presents al Pentateuc i amb el clam per la justícia social en boca dels profetes.
El panorama social i econòmic exposat per Arcadi Oliveres el dia 15 de novembre va recollir els grans problemes socials del present com ara la fam en el món, l’habitatge i els sense-sostre, el treball i l’atur, els recursos naturals del planeta, els focus de racisme, etc. i les responsabilitats dels actors de la crisi financera en tots aquests àmbits.
Josep Maria Carbonell va articular la seva ponència sobre els catòlics en la societat actual en tres punts de reflexió: d’on venim, on som i cap on anem. Va fer referència al paper actual de l’Església, que ha passat d’una posició de centralitat a una altra, als marges, des d’on ha de continuar expressant la seva veu, en sintonia amb el Concili però adequada al segle XXI.
El pas de la reflexió a l’encarnació del compromís social dels cristians va quedar exemplificat a la taula rodona de testimonis el dia de cloenda, 17 de novembre, on Joan Saguer, de Parets del Vallès, Mercè Solé, de Viladecans, i Montserrat Llop, de La Palma de Cervelló, van donar raó de la seva presència cristiana i compromesa socialment als seus àmbits de treball i de relació.

El bisbe Agustí Cortés va recollir i expressar la valoració molt positiva d’aquestes jornades, tant per la temàtica, molt apreciada per part del públic, com per la qualitat dels ponents i testimonis i per l’assistència a les diverses sessions, que tant a Vilafranca com a Sant Feliu van superar el centenar de persones cada dia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.