Salta al contenuto principale
Galeria d'imatges

(CR- Roma) El cardenal Lluís Martínez Sistach ha valorat positivament el ressò aconseguit per l’exposició "Gaudí: La Sagrada Família de Barcelona. Art, ciència i espiritualitat", que han visitat prop de 30.000 persones, en espera de la xifra definitiva un cop tanqui les portes aquest diumenge. Aquest divendres, en una roda de premsa poc abans de la clausura ha explicat que els responsables del Braccio di Carlomagno li han assegurat que era “una de les exposicions més visitades en aquest espai”. També ha destacat que malgrat que no l’ha visitat, Benet XVI estava al corrent de l’exposició i que n’hi va parlar personalment en una audiència recent.

Abans de la clausura s’ha fet una darrera visita institucional a la mostra guiada pel comissari de l’exposició Daniel Giralt Miracle. El cardenal Sistach ha acompanyat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a l’ambaixadora davant la Santa Seu, Maria Jeus Figa, i als cardenals Stanislaw Rilko i Paul Poupard. També hi han assistit els actuals i anterior presidents de les entitats organitzadores, Joan Rigol i Esteve Camps, de la Sagrada Família, i Antoni Matabosch i Josep Maria Carbonell, de la Fundació Joan Maragall. Entre els assistents hi havia la presidenta de l'Orfeó Català, Mariona Carulla, i l'escultor del temple Etsuro Sotoo.

En la valoració positiva que ha fet de la mostra, l’arquebisbe de Barcelona s’ha referit a “grates relacions entre Catalunya i el Vaticà” i que la presència del secretari d’Estat a la clausura “indica aquest interès i estima del Vaticà”.

En la seva intervenció en la clausura, Martínez Sistach ha assegurat que “la mostra i els actes acadèmics paral·lels han ofert una presència de la nostra cultura catalana, del nostre art i de la nostra espiritualitat”. El cardenal s’ha referit a la mostra com “una expressió més de l’aportació de la fe cristiana al món de la cultura, de l’art i de la bellesa que l’Església ha anat realitzant a través dels segles” que “posa en relleu la simbologia del Temple enmig de la gran metròpolis de Barcelona”.

Sistach ha destacat que “sense la fe i l’espiritualitat cristianes, l’obra de Gaudí seria incomprensible”. “Gaudí va ser mestre en mostrar noves possibilitats en la construcció i en la plàstica i en construir un pont entre la bellesa de les coses i Déu com a bellesa”, ha afegit.

L’arquebisbe de Barcelona ha enllaçat el final de l’exposició amb la preparació pel 18 i 19 de maig d’una sessió a Barcelona de l’Atri dels Gentils que ha anunciat que serà “a l’entorn del testimoni de Gaudí i de la seva obra sobre la bellesa com a camí cap a la transcendència”. També ha recordat que durant la Quaresma es faran diversos actes Barcelona de la Missió Metròpolis que promou el Pontifici Consell per a la Nova Evangelització simultàniament a onze grans ciutats europees.

Aquests propers esdeveniments els ha emmarcat en el desig de “revitalitzar el compromís evangelitzador” de l’arxidiòcesi de Barcelona. Per Sistach, la difusió de l’obra de Gaudí ha de “continuar sent un valuós instrument al servei de la nova evangelització i de la transmissió de la fe”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.