(FECC) De les 12 escoles concertades que van participar al Programa d’Auxiliars de Conversa (PAC) a la primera edició, el curs 2009-2010, se’n va passar a les 60 el curs següent i a les 88 el 2011-2012. Aquest any, han sol·licitat participar-hi 118 escoles, algunes de les quals han demanat més d’un auxiliar.
Així, els centres concertats catalans –més un d’andorrà- rebran enguany, sota el lema "Posem l’anglès al mapa de Catalunya", un total de 152 nois i noies angloparlants procedents de llocs tan diversos com Anglaterra, Irlanda del Nord, Escòcia, Gal·les, República d’Irlanda, Canadà, Estats Units i Nova Zelanda. Tots ells formaran part d’un projecte pioner a l’Estat espanyol que, impulsat per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i l’empresa Home to Home, està pensat perquè les escoles concertades que ho sol·licitin puguin disposar d’un o més joves estudiants de parla anglesa per tal que facin tasques d’assistència i donin suport a les activitats previstes en el projecte multilingüe de cada centre.
Enguany, els joves aterraran a Barcelona el divendres, dia 28 de setembre, i es traslladaran a la residència Martí Codolar, on soparan i passaran la primera nit. L’endemà al matí, 29 de setembre, rebran una formació de tres hores que consistirà en una introducció al sistema educatiu català, el tipus d’escoles per a les quals col·laboraran i la importància de la tasca de tots ells en el marc del Projecte Multilingüe de la FECC. En acabat, assistiran a dues conferències: una a propòsit de quines activitats poden ajudar als alumnes catalans a millorar l’anglès, i una altra sobre la convivència amb les famílies d’acollida.
“Treballo amb estudiants de primària, ESO i batxillerat oferint-los conversa en anglès, jocs de rol, exercicis d’escolta i sovint classes conjuntes amb el professor titular”, explica Jonathan, auxiliar de Conversa de l’Escola Pia de Sitges el curs passat.
El Programa d’Auxiliars de Conversa va néixer fa quatre anys, dins el projecte Escola Multilingüe de la FECC, per tal que les 406 escoles cristianes catalanes i més de 250.000 alumnes que representa la Fundació –així com les famílies acollidores- disposessin de persones angloparlants amb les quals perfeccionar l’idioma de James Bond i intercanviar cultura i experiències. Les passades edicions han estat molt ben valorades tant pels joves estudiants com per les escoles i les famílies amb les quals aquests joves van conviure al llarg del curs.